Cateva secrete pentru o omleta delicioasa

Atunci cand esti in pana de idei si nu stii ce sa gatesti, daca ai vreo doua oua si cateva resturi de mancare prin frigider, atunci esti salvat. Poti face o omleta in care sa incorporezi branza, carne sau legume.

Tot ce trebuie sa stii este sa aplici cateva trucuri pentru a obtine o varianta frageda si pufoasa:

Secretul numarul 1: Inainte de a gati ouale, adauga putin lapte sau smantana lichida si amesteca bine. Cu cat vei incorpora mai mult aer, cu atat mai pufoasa va fi omleta. Daca folosesti smantana lichida sau lapte, ai grija sa nu pui prea mult, pentru a nu o incarca prea tare si a pastra gustul de ou.

Secretul numarul 2: Coace ouale la foc mediu spre mic. Daca adaugi legume, bucati de carne sau alte ingredient, asteapta intai ca omleta sa se gateasca putin. Presara-le pe deasupra si asteapta ca toate ingredientele sa se aseze. Pune un capac si lasa sa se patrunda bine la foc mic. Iti va iesi o omleta pufoasa si umeda.

Secretul numarul 3: Daca iti plac omletele cu branza, alege mozarella de buna calitate. Ii va da textura aceea usor elastica pe care o cauti.

Foto: macheesmo.com

Ultimele știri