Multi parinti se plang de violenta excesiva promovata din desene, sub forma unor luptatori, de multe ori samurai sau luptatori ninja. Pe langa acest lucru, multi spun ca povestile sunt mult prea mult transpuse in lumea imaginara si ca micutii nu invata nimic bun de la ele.
Aceste critici au fost sustinute si de un studiu serios, realizat de Education Committee of the Japanese Association of University Women, in care s-a ajuns la concluzia ca intr-adevar sunt promovate valori gresite.
Astfel, ei au descoperit ca exista o legatura intre vizionarea anime-urilor si formarea unor stereotipuri legate de rolul femeii in societate. Ele apar in desene slabe, tacute, retrase iar in scenele de lupta majoritatea fug, avand nevoie de protectia si interventia unui barbat.
Aceste concluzii au inceput sa puna in discutie modul in care vizionarea lor ii poate influenta pe cei mici. Stereotipurile, mai ales, pot fi usor inradacinate de copii, care nu au niste principii de viata clare. In acest caz, parintii sunt cei care trebuie sa urmareasca anime-urile si sa decida care dintre ele sunt mai putin "nocive" pentru educatia si mentalitatea copiilor.
sursa foto: animeblog.com
Crema de noapte, nelipsita din arsenalul frumusetii... VIDEO / La final de poveste, Shrek a primit steaua Walk of Fame...