Antena Căutare

Ce spune modul in care saruti despre relatia ta de cuplu

Indiferent cum s-a socializat intre timp, sarutul ramane „barometrul” sentimentelor. Doua lucrari de „specialitate" ale specialistilor francezi fac furori in arta sarutului si dezvaluie ce se ascunde intr-una dintre cele mai tandre cai de comunicare intre doua fiinte.

Fi­losoful Alexadre Lacroix scrie in cartea sa ca sarutul s-a sustras oricarei in­cercari de etichetare, dar ca, in esen­ta, a ramas „cel mai bun ba­ro­me­tru al unui cuplu". El dezvaluie ca la originea cartii sale s-a aflat un re­pros pe care i l-a facut chiar sotia lui.

Intr-o zi, ea i-a spus fara ocolisuri: „Nu ma mai saruti la fel de mult ca al­ta­data!"... Alexadre a cazut pe gan­duri, apoi a tras cateva concluzii: „In pe­ri­oadele tensionate, sarutul poate avea o puternica intensitate sexuala. Dar cand sentimentele palesc, iti vine tot mai greu sa saruti. Devine respin­ga­toare ideea de a saruta pe cineva pe care nu-l mai iubesti".

O alta „radiografie" a sarutului vine din partea sexologului Ghislaine Paris, care aude de nenumarate ori in propriul sau cabinet plangeri ase­ma­na­toare de la pacientii sai. „Este simp­to­mul unor neintelegeri. Cuplul a in­trat intr-un fel de rutina, iar acest ­lu­cru este chiar mai grav decat atunci cand este vorba ca partenerii nu mai fac dragoste", sustine Paris. Alta pa­re­re vine de la romanciera Belinda Ca­n­none care, in ultimul sau eseu ce im­bina fictiunea cu reflectia, afirma ca intre dorinta si sarut exista categoric o legatura. Ca exemplu, le da pe prostituate: „Prostituatele nu saruta. Sarutul este insusi gestul dorintei. Trupul poti sa ti-l vinzi, dar nu si dorinta".

In concluzie, sarutul este fundamental intr-o relatie, iar un sarut reusit este acel sarut sincer, „plin" de expresie. „Fiecare are stilul lui de a saruta, iar daca un cuplu este durabil, isi dezvolta un limbaj propriu al sarutului", isi exprima parerea Lacroix. In schimb, pentru Belinda Cannone sarut este un secret al initiatilor, „ceva ce nu se poate intelege decat dupa ce l-ai experimentat".

Sarutul este si un semn al erotis­mului, dar in zilele noastre, in socie­tatea de astazi, mult sexualizata, erotizata, sarutul risca sa se demonetizeze, sa-si piarda farmecul. A revendica erotismul ca doctrina si sarutul ca emblema a devenit aproape ca o politica. „In vremurile noastre, cand totul se petrece rapid, nu putem avea alte raporturi decat functionale. Facem schimb de mail-uri, de informatii, de plezanterii... este epoca performantelor nesemnificative. A da un sarut este o ocazie de a se reconecta la o actiune neutilitara, de regasire a propriei noastre autenticitati", considera Lacroix.

Citeste si Jurnalul National!

Foto: cidyjufun.com

Esti in conflict cu soacra? Afla cum iti poate strica relatia... Nu te intelegi cu soacra? Relatia de cuplu va avea de suferit...
Stratul de ceară de pe mere. Ce spun specialiștii despre el și cum poate fi eliminat
Fructele din supermarketuri sunt frumoase. Au o formă atât de uniformă, sunt atât de...
Horoscopul zilei de 23 martie 2023. Racii au parte de o zi minunată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 23 martie 2023 spune că Racii se vor bucura de clipe și momente care le vor...
Parteneri
Icre de fasole cu ceapă caramelizată. Rețetă delicioasă de post
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x