Live acumObservator 23
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Consumul de alimente organice iti influenteaza negativ comportamentul

Consumul de alimente organice te poate face sa fii mai rau si sa-i judeci mai aspru pe cei din jur, conform unui studiu realizat in Statele Unite. Potrivit Huffington Post, cercetatorii au ajuns la aceasta concluzie in urma unui studiu in cadrul caruia subiectii au fost impartiti in trei grupuri.

Unui grup i-au fost prezentate fotografii cu alimente organice precum spanac si mere, al doilea grup a urmarit imagini cu prajituri, iar al treilea cu alte tipuri de mancare.

La final, subiectii au fost rugati sa isi exprime parerea in legatura cu niste probleme de morala. Persoanele din grupul care a privit fotografii cu alimente organice au judecat problemele mult mai aspru.

O posibila explicatie ar fi faptul ca alimentele organice se comercializeaza sub denumiri care contin termeni din domeniul moralei. Astfel, cei care aleg sa cumpere „Ceai Sincer", de exemplu, ajung sa creada ca au facut o alegere morala si nu simt nevoia sa se comporte similar si in alte privinte.

Rezultate similare s-au obtinut si in urma unui studiu realizat in 2010. Atunci, s-a demonstrat ca cei care consuma alimente organice considera ca acest lucru compenseaza un comportament indoielnic din punct de vedere moral.

Foto: hepta.ro

Recomandari