Cum decurge o sedinta?
Persoana intra in cabina in lenjerie intima, avand picioarele protejate de sosete din lana. Pentru a evita hipotermia mainilor, acestea trebuie tinute pe marginea superioara a cabinei. Temperatura scade la -140oC/-1800C in 30 de secunde, apoi nivelul temperaturii ramane constant. Durata unei proceduri este de 60-80 de secunde, putand fi crescuta pe parcursul sedintelor.
Senzatia perceputa este una suportabila, fiind mai putin neplacuta decat scaldatul in apa rece, si nu este o procedura toxica sau periculoasa
Beneficii
- rezultatele incep sa apara inca de la prima sedinta;
- intregul organism este revigorat, plin de energie;
- se instaleaza o stare generala de bine;
- dupa primele cinci-sase proceduri pielea devine elastica, ferma si catifelata, ridurile incep sa se retraga, iar petele pigmentare sunt estompate;
- o cura de 15-30 de sedinte in criosauna determina regenerarea organismului din interior, reintinerind pielea si reducand radical depozitele celulitice de pe intreaga suprafata a corpului.
Efectele terapeutice ale frigului
Tratarea durerilor folosind diverse metode bazate pe frig precum comprese reci, gheata, dusuri si bai reci a devenit deja o obisnuinta. Prin urmare, multitudinea de beneficii pe care le ofera criosauna nu ar trebui sa ne surprinda. Scaderea brusca a temperaturii, in timpul unei astfel de proceduri, stimuleaza sistemul imunitar, care determina o serie de procese regenerative in corp. Practicata in cabinele criosaunelor, terapia activeaza toate resursele fiziologice ale organismului declansand regenerarea acestuia din interior, pe cale naturala.
Citeste si Revista Felicia