Ah, iubirea, acel cuvânt care stă pe buzele tuturor. Sau acel sentiment care face ca Universul să funcționeze.... Oricum i-am spune, iubirea a existat de când lumea și pământul, iar obiceiurile îndrăgostiților s-au schimbat, în timp. Acestea diferă de la o cultură la alta. Iată 9 tradiții străvechi de nuntă care mai de care mai ciudate.
Sărirea unei mături este o tradiție adoptată de africani și de americani. Sclavii negri de pe plantaţiile din America de Nord erau privaţi până şi de dreptul de a se căsători. De aceea, exista obiceiul de a se depăşi această restricţie printr-o nuntă improvizată, în care un cuplu de îndrăgostiţi îşi unea destinele sărind, pur şi simplu, peste o mătură.
9 tradiții străvechi de nuntă. În China, culoarea iubirii este roșu. În timpul ceremoniei de căsătorie, cuplurile beau vin roșu din pahare legate cu un șnur roșu.
În Germania, mireasa poartă sare și pâine în buzunar pentru belșug și bunătate, iar mirele poartă grâne, pentru bogăție și noroc.
În India, fratele mirelui aruncă petale de flori pe proaspății însurăței, la sfârșitul ceremoniei, pentru a îndepărta răul.
În Japonia, cuplul ia nouă guri de sake, băutura lor tradițională, și devin soț și soție după prima înghițire.
În Mexic, la fiecare ceremonie de căsătorie, este adusă o pinata. Invitații se strâng în jurul mirilor și formează o inimă.
În satele din Polonia, tinerii oferă miresei cununi din flori de rozmarin.
În Turcia, există un obicei inedit. Înainte ca mireasa să meargă spre altar, ea le cere domnișoarelor de onoare și rudelor să se semneze pe talpa pantofilor de mireasă. După o noapte de dans, tradiția spune că semnătura persoanei care s-a șters sau se vede cel mai puțin va fi următoarea să se căsătorească.
Bonus: În Grecia Antică, atunci când un bărbat arunca un măr spre o femeie însemna că o cerea în căsătorie. Dacă ea prindea mărul sau îl ridica de jos, însemna că accepta să fie soția lui.
Pentru că suntem în luna iubirii, sărbătorim Dragobetele și pentru că iubirea este acel sentiment râvnit de oricine, să nu uităm să le arătăm celor dragi că îi iubim.
Sursa: www.theknot.com
Foto: Facebook
CALENDAR ORTODOX 23 februarie. Rugăciunea Sfântului Policarp pentru belșug în casă... Părintele Constantin Necula, despre rolul Postului: ”Postirea este cel mai frumos atelier de croitorie!”...