Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Cum îți reiei planurile întrerupte de starea de urgență – activități pe care le poți avea

Pandemia de COVID-19 a oprit timpul în loc în anumite privințe, cum ar fi unele dintre planurile tale de viitor, pe care ai fost nevoit să le întrerupi în perioada stării de urgență. Din 15 mai, însă, viața începe să revină, treptat, la normal, iar activitățile pe care nu ai mai putut să le desfășori în ultimele luni pot fi reluate, chiar dacă nu în totalitate.

Cum îți reiei planurile întrerupte de starea de urgență – activități pe care le poți avea

sursa: shutterstock.com

În cele ce urmează, afli ce vei putea face, din nou, odată cu relaxarea măsurilor de distanțare socială și cu redeschiderea anumitor business-uri.

Împlinește-ți visul de a călători confortabil

A călători pe cont propriu, bucurându-te de confortul unui automobil al tău, este una dintre cele mai eficiente modalități de a petrece timp de calitate cu familia sau prietenii. Îți faci singur ruta, îți organizezi bugetul astfel încât să nu ai surprize neplăcute, alegi cazările și îți rezervi biletele la obiectivele turistice. Totul, pentru a avea o vacanță de vis. Totodată, vrei să ajungi la serviciu sau acolo unde ai nevoie cât mai repede posibil și în condiții decente, indiferent de condițiile meteo și chiar dacă aglomerația din trafic îți pune răbdarea la grea încercare.

Poate că înainte de criza provocată de noul tip de coronavirus ți-ai pus în gând să-ți schimbi mașina și să-ți iei alta mai confortabilă și mai performantă sau pur și simplu te-ai hotărât să ai, în sfârșit, un autoturism al tău, care să nu te coste o avere. Odată cu instituirea stării de urgență și a impunerii anumitor restricții de circulație, ai pus acest vis în plan secund. Aceasta nu înseamnă, însă, că ai renunțat la el. Prin urmare, după 15 mai, când aceste restricții se vor relaxa, ai posibilitatea să-ți iei, de exemplu, o masina second hand sau să-ți vinzi mașina în condiții mult mai avantajoase ca înainte de pandemie. Astfel, planul tău de a-ți crea condiții mai bune de călătorie în oraș sau în afara lui poate fi reluat și dus la îndeplinire.

Reia-ți obiceiul de a merge regulat la doctor

„Paza bună trece primejdia rea”. Este o vorbă înțeleaptă de care este bine să ții cont, mai ales atunci când vine vorba despre sănătatea ta. Controalele regulate la doctor sunt modalitatea eficientă atât de a preveni apariția unor afecțiuni grave, cât și de a ține sub control evoluția celor deja existente. În timpul stării de urgență nu ai putut beneficia decât de consulturi în caz de urgență și de întâlniri online. În următoarea perioadă, îți vei putea relua bunul obicei al examenelor medicale periodice, de rutină.

Pe lângă acestea, însă, reține că este esențial să faci mișcare cel puțin 30 de minute pe zi, să ai o dietă cât mai echilibrată, bogată în fructe și legume proaspete, să dormi, în medie, șapte ore pe noapte și să te hidratezi corespunzător. Aceasta, pentru a te putea menține într-o formă bună atât din punct de vedere fizic, cât și mental.

Redescoperă activitățile de bricolaj

Studiile au demonstrat că hobby-urile ne pot ajuta să ne punem în valoare un anumit talent, să socializăm mai bine, să ne detașăm de problemele legate de serviciu sau să rupem monotonia programului zilnic. Pe scurt, spun psihologii, activitățile creative precum pictura, bricolajul sau tricotajul ne ajută să reducem efectele stresului, indiferent că acesta are cauze profesionale sau personale.

Prin urmare, odată cu redeschiderea magazinelor, îți vei putea relua și activitățile de bricolaj pentru a aduce îmbunătățiri locuinței tale sau grădinii pe care ai amenajat-o în curte. Sau poate îți vei relua planul de a transforma pasiunea ta pentru decorațiuni într-o mică afacere de familie.

Pandemia de COVID-19 este, cu siguranță, una dintre cele mai mari provocări ale omenirii din ultimele decenii. Distanțarea socială și alte măsuri restrictive au fost impuse pentru a putea stopa sau controla mai bine răspândirea noului tip de coronavirus. Astfel, ai fost nevoit să pui pe hold o serie de proiecte pe care le aveai. Odată cu 15 mai, însă, multe dintre aceste măsuri se vor relaxa, iar tu îți vei putea relua unele planuri, cum sunt și cele de mai sus, întrerupte de instaurarea stării de urgență.

Sursa foto: Shutterstock

Recomandari