Cum să cureți petele de cafea sau de ceai negru. Soluții cu ingrediente naturale

 

Nu există persoană care să nu se fi confruntat cu problema cănilor pătate de cafea sau ceai negru. Mai ales dacă petele sunt mai vechi, acestea rămân impregnate și nici detergentul nu le mai curăță. Iată câteva metode extrem de eficiente.

Cănile se pot curăța destul de simplu cu ajutorul unor soluții naturale și ieftine, conform  secretele.com. Cu siguranță ai aceste ingrediente în casă. Sunt cu adevărat minunate.

Bicarbonatul de sodiu 

O soluție foarte bună și ieftină, este bicarbonatul de sodiu care divolvă petele foarte vechi. Pur și simplu trebuie să speli bine cănile cu bicarbonat până când acestea se curăță.

Oțetul și berea 

De asemenea, o altă idee este să folosești oțet. Umple cănile pătate cu oțet și lasă-le să acționeze timp de aproximativ trei ore. Acidul va dizolva murdăria, iar ceștile și cănile vor fi ca noi.

Același efect îl are și berea, dacă este folosită în același fel.

Gălbenușul de ou

Poate pare greu de crezut, dar și gălbenușul de ou are efecte pentru curățarea petelor. Bate bine un gălbenuș, apoi înmoaie-l  într-un tifon și pune-l pe cănile pătate de cafea sau de ceai. Lasă-l să acționeze timp de câteva minute, apoi clătește.

Foto: Pexels

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe