Antena Căutare

Cum sa faci curatenie in casa rapid si eficient!

Iata de ce ni se intampla sa ne apucam de curatenie generala si sa avem impresia ca nu se mai termina. Iata insa cateva sfaturi care ne pot ajuta sa economisim timp si energie.

1. Tinuta de curatenie

Este important sa te imbraci cu ceva cat mai comod, pentru ca hainele sa-ti permita sa te misti in voie. N-ar fi rau daca ai avea multe buzunare pentru a tine in ele carpe de prag, perii si alte ustensile, acest lucru ajutandu-te mult atunci cand ai nevoie de ele.

2. Organizeaza-ti timpul

In primul rand, trebuie sa alegem cu ce camera incepem si sa stabilim ce trebuie facut. Adu-ti toate produsele de curatat in acel loc, pentru a nu te trezi apoi ca mai ai nevoie de altceva si vei fi obligata sa faci alte drumuri. Curata camera temeinic fara a fi nevoie sa revii si astfel iti vei usura munca, iar rezultatul va fi pe masura efortului depus.

3. Un ajutor nu strica nimanui

Ideal ar fi sa ai un ajutor pentru ca dulapul poate fi greu de mutat, covorul trebuie strans. Daca insa te-ai obisnuit sa faci totul singura pentru ca nu ai incredere in altcineva, atunci renunta la ajutor. N-ar fi decat o sursa de nemultumire si de pierdere a timpului atat de pretios.

4. Curatarea cu ajutorul aburului

Daca ai pete de grasime intarita, in special pe suprafata aragazului sau in cuptor, o curatare cu ajutorul aburului poate fi solutia miraculoasa mult asteptata. Si aceasta pentru ca, pe langa faptul ca poate indeparta urmele greu de indepartat, aceste aparate omoara si bacteriile prin aburii fierbinti pe care ii elimina. Atentie insa, folosit in exces, poate aduce la aparitia mucegaiului.

5. Covoarele si mochetele

Un alt mediu propice in care bacteriile „prospera" il reprezinta covoarele si mochetele. Fiind greu de spalat, evitam sa le curatam in fiecare saptamana de exemplu, si lasam acest lucru pentru perioadele cand se face curatenia generala. Cea mai buna curatire a covorului este sa-l scoti afara si sa-l bati apoi sa-l speli cu produse speciale pentru covoare sau cu apa si otet atat pentru a-l curata, cat si pentru a inviora culorile. Acest lucru trebuie facut de cel putin doua ori pe an, iar in restul timpului se spoate folosi aspiratorul, dar insistand pentru a scoate tot praful. O alta solutie ar fi sa apelezi la serviciile unei curatatorii pentru a spala si igieniza covoarele.

Citeste si Revista Felicia!

FOTO: hepta.ro


Invata sa te demachiezi corect!... Cum sa creezi lingurita perfecta de inghetata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x