1. Traseaza o limita
A fi o persoana sociabila si comunicativa este un mare plus la locul de munca. Aceste calitati te ajuta sa legi relatii mai repede si sa fii privit ca un bun coleg. Totusi, trebuie sa trasezi niste limite cu privire la ceilalti colegi. Mentine-ti aspectele private inafara biroului si stai departe de relatiile amoroase.
2. Ai grija in cine ai incredere
De obicei, este indicat sa ai o persoana de la birou in care sa ai incredere si cu care sa poti avea o relatie mai apropiata. Atentie, insa, ceea ce ii povestesti si cum va interpreta aceste lucruri. Daca este o persoana de sex opus cu care obisnuiesti sa-ti petreci toate pauzele, este posibil ca ea si ceilalti colegi sa inteleaga altceva.
3. Atentie la sentimente!
Daca totusi nu ti-au putut stapani sentimentele si ai ajuns sa te indragostesti de colegul sau colega, analizeaza-ti cu atentie sentimentele si vezi daca merita sau nu sa faci un pas. O relatie cu un coleg de munca are foarte multe riscuri. Ceilalti colegi va pot privi cu suspiciune, iar despartirea va poate afecta carierele.
4. Nu da motive de barfa
Daca ai facut marele pas si ai inceput o relatie cu colegul sau colega, trebuie sa trasati niste reguli clare. Evitati sa petreceti timp impreuna la birou, sa va sarutati sau sa va imbratisati de fata cu ceilalti. Incercati sa pastrati doar o relatie de colegialitate, pentru a nu-i deranja pe cei din jur. Mai mult, daca ai o relatie cu un superior, s-ar putea sa atragi antipatii in birou. Ceilalti vor crede ca succesul tau se datoreaza relatiei tale.
5. Gestioneaza riscurile
O relatie cu colegul sau colega de munca poate atrage si probleme. Gelozia este, de obicei, cea mai comuna dintre ele. Partenerul sau partenera ta ar putea crede ca petreci prea mult timp cu unul dintre angajati si, astfel, s-ar putea naste sentimente de gelozie.
Sursa / FOTO: healthyandbeloved.com