Cum sa ingrijesti pestii tropicali

Cel mai important aspect in cazul pestilor tropicali este calitatea apei si in special asigurarea unei oxigenari corespunzatoare. Pe langa aceasta sunt, sunt si alte aspecte ce pot afecta sanatatea celor ce populeaza acvariul tau. Iata ce trebuie sa faci pentru a-i ingriji.

1. Cu ajutorul unui aparat de testare a calitatii apei, masoara temperatura, ph-ul, concentratia de oxigen, amoniac si nitrati din acvariu, apoi modifica acesti parametrii astfel incat sa fie cat mai apropiati de cei din mediul natural al pestilor tropicali!

2. Nu schimba brusc temperatura apei, pentru ca pesti tropicali se adapteaza foarte greu la variatiile mari de temperatura!

3. Stabileste un nivel de 2 litri de aer pe ora pentru fiecare litru de apa!

4. Asigura-le pestilor o hranire corespunzatoare, care sa contina 30-36% proteine, 10% grasimi si un procent mic de carbohidrati! De asemenea hrana ar trebui sa contina aminoacizi.

5. In ceea ce priveste cantitatea de hrana necesara, norma generala este de 10 grame de carne pentru 50 de pesti in fiecare luna, insa aceasta poate varia in functie de specie.

6. Nu hrani pestii in exces, deoarece restule de mancare pot deteriora apa din acvariu!

7. Nu hrani pestii cu mancare ce a fost tinuta in congelator sau frigider mai mult de 3 luni!

8. Lumineaza acvariul corespunzator, pentru a evita supraincalzirea acestuia sau cresterea algelor!

9. Acopera acvariul pentru a preveni contaminarea apei sau schimbarile bruste de temperatura!

10. Schimba 20% din apa in fiecare luna!

foto: aquariumvisitor.com

Ultimele știri