Alergenii din copaci si plante plutesc in aer atat vara si primavara, cat si toamna, conform Institutului National de Sanatate (NIH). Aceste particule pot patrunde in nas, ochi, urechi si gura, provocand o reactie adversa.
Aceste alergii se pot instala mai ales la batrani si copii, deoarece au imunitatea mai scazuta. Cel mai comun motiv de "alergie de toamna" este rugina, care persista de la jumatatea lui august, pana la finalul lunii octombrie.
"Rugina este foarte periculoasa, deoarece poate provoca guturai, cu simptome precum nas infundat, secretii nazale, stranut, mancarimi si ochi rosii, inlacrimati", a spus doctorul Jay M. Portnoy, specialist in alergii la "Children's Mercy Hospitals & Clinics", din Kansas, citat de Live Science.
Umiditatea scazuta din spatiile inchise este un alt motiv pentru care apar alergiile. Aceasta usuca membranele mucoasei nazale, acest lucru ducand spre infectii.
Desi umiditatea ideala dintr-un spatiu inchis ar trebui sa fie intre 35 si 50%, se pare ca realitatea este cu totul alta. Din cauza frigului de afara, tindem sa incalzim excesiv spatiul, ceea ce duce la o umiditate scazuta, de 16 %.
Pentru a evita aceasta problema si pentru protectia dumneavoastra si a familiei, ideal ar fi sa plasati in casa un umidificator, care are rolul de a regla nivelul de umiditate.
Doctorul Jay Portnoy are si o veste buna si aceea ca riscul de a suferi de alergii toamna se diminueaza odata cu luna noiembrie, atunci cand vremea se raceste si nu mai exista socul fizic de la cald la rece.
Foto: myhealthguide.carlyucaangay.com