- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Sunetul deschiderii unei sticle de sampanie este reprezentativ pentru o ocazie speciala. Din momentul in care a devenit bautura favorita la curtile regale din Franta, la inceputul secolului 18, sampania a devenit sinonima cu sarbatoarea. Din pacate pentru cei mai multi dintre noi, a sarbatori cu stil nu este deloc ieftin.
Sampania este produsa prin metoda numita Champenoise. Aceasta este un proces indelungat, care implica fermentarea dubla a vinului in butoaie de otel. Dupa ce este imbuteliata, sampania mai are de trecut prin inca patru etape: imbatranirea, formarea bulelor, varsarea si dozajul. Iar aceste lucruri inca inainte de a eticheta sticlele si de a le distribui.
In timp ce unele dintre aceste procese sunt acum realizate de catre aparate, cei mai prestigiosi producatori au ramas fideli metodelor traditionale, angajand muncitori calificati. La fel ca orice alte produse la care se lucreaza intensiv, costurile nu sunt prea mici, iar clientii simt asta pe pielea lor.
Acestea fiind spuse, ajungem la concluzia ca da, sampania merita banii. La o ocazie cu adevarat speciala, sampania este unul din produsele care nu pot lipsi de pe masa.
FOTO: Hepta