Preparare:
1. Amestecati cu un tel ouale, faina si zaharul pana obtineti o compozitie omogena, fina, cremoasa.
2. Puneti la topit untul si ciocolata (impreuna) apoi amestecati-le cu compozitia obtinuta anterior. E important sa turnati cate putin, altfel riscati sa transformati ouale in omleta, ciocolata si untul fiind calde
3. Pentru copt puteti folosi fie forme din ceramica ori portelan, fie forme de unica folosinta, din aluminiu. Oricum ar fi, e important sa le ungeti cu unt si sa presarati zahar peste ele, ca sa nu se lipeasca prajiturile de pereti.
4. Umpleti formele cu amestecul de mai sus. Asezati-le intr-o tava si puneti-le in cuptorul incins la 200 de grade Celsius. Lasati-le acolo pentru 10-12 minute. Semnul ca-s gata: suprafata prajiturilor crapa ca si pamantul in vreme de seceta.
5. Puteti sa adaugati siropuri ori sosuri de fructe/caramel la desert, ori o lingurita de ingehtata. Daca aveti fructe de padure proaspete puteti obtine combinatii fantastice.
Pofta buna!
Foto: zimbio.com