Ingrediente:
- 3 oua;
- 5 linguri de zahar;
- 2 pliculete de praf de copt;
- 500ml de lapte;
- 1 lingura de unt;
- 500g de faina;
- 1 pliculet de zahar vanilinat.
Mod de preparare:
1. Se bat ouale, intr-un vas, impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si laptele. Se adauga praful de copt si se amesteca bine.
2. Untul se topeste si se adauga in compozitie. Apoi se incorporeaza faina. Poti utiliza mixerul pentru a evita formarea de cocoloase.
3. Tigaia se pune la incins. Nu trebuie sa utilizezi ulei! Clatitele nu se vor lipi, datorita untului din compozitie. Atunci cand vor aparea gaurele in aluat, va trebui sa intorci clatita pe partea cealalta.
Clatitele se pot servi cu dulceata, gem, ciocolata, fructe sau frisca.
Foto: bahiyyih.com
Bucatarie eco in cinci pasi... Cum sa te comporti cand copilul tau adolescent se indragosteste...