Antena Căutare

Desert delicios de Craciun: Negresa cu banane

Este ideal ca desert de Craciun, mai ales pentru micutii pofticiosi si innebuniti dupa ciocolata.

Ingrediente:


100ml ulei de floarea-soarelui, plus extra pentru uns
175g de zahar fin
175g de faina cu agent de crestere
½ lingurita de bicarbonat
4 linguri praf de cacao
100g fulgi sau bucati de ciocolata
175g banane foarte coapte
3 oua medii, 2 dintre ele cu albusurile separate de galbenusuri
50ml de lapte

Pentru glazura

100g de ciocolata cu lapte
100ml de smantana
chipsuri de banane deshidratate, tocate grosier


Mod de preparare:


• 1. Se incinge cuptorul la 160° C/gaz 3. Se unge si se tapeteaza cu hartie de copt o forma de cozonac de 1kg. Se amesteca intr-un bol zaharul, faina, bicarbonatul, cacaua si ciocolata.

• 2. Se strivesc bananele intr-un bol, se adauga oul si 2 galbenusuri, apoi uleiul si laptele. Se bat albusurile spuma. Se toarna compozitia lichida peste ingredientele uscate, se incorporeaza ¼ din spuma de albus pentru a subtia compozitia, se adauga restul si se amesteca usor. Se toarna in forma si se coace 70-75 de minute sau pana ce scobitoarea infipta in centrul prajiturii iese curata.

• 3. Pentru glazura, se topesc la bain-marie ciocolata si smantana, apoi se lasa la racit. Cand s-a racit, se scoate prajitura din forma, se intinde glazura deasupra si se presara cu chipsuri de banana.

Citeste si Good Food!
Foto: akejournal.com

Cinci semne ca este pregatit de casatorie... FOTO! Decoratiunile amuzante - cheia unei petreceri reusite...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x