Antena Căutare

Desert delicios de Craciun: Negresa cu banane

Este ideal ca desert de Craciun, mai ales pentru micutii pofticiosi si innebuniti dupa ciocolata.

Ingrediente:


100ml ulei de floarea-soarelui, plus extra pentru uns
175g de zahar fin
175g de faina cu agent de crestere
½ lingurita de bicarbonat
4 linguri praf de cacao
100g fulgi sau bucati de ciocolata
175g banane foarte coapte
3 oua medii, 2 dintre ele cu albusurile separate de galbenusuri
50ml de lapte

Articolul continuă după reclamă

Pentru glazura

100g de ciocolata cu lapte
100ml de smantana
chipsuri de banane deshidratate, tocate grosier


Mod de preparare:


• 1. Se incinge cuptorul la 160° C/gaz 3. Se unge si se tapeteaza cu hartie de copt o forma de cozonac de 1kg. Se amesteca intr-un bol zaharul, faina, bicarbonatul, cacaua si ciocolata.

• 2. Se strivesc bananele intr-un bol, se adauga oul si 2 galbenusuri, apoi uleiul si laptele. Se bat albusurile spuma. Se toarna compozitia lichida peste ingredientele uscate, se incorporeaza ¼ din spuma de albus pentru a subtia compozitia, se adauga restul si se amesteca usor. Se toarna in forma si se coace 70-75 de minute sau pana ce scobitoarea infipta in centrul prajiturii iese curata.

• 3. Pentru glazura, se topesc la bain-marie ciocolata si smantana, apoi se lasa la racit. Cand s-a racit, se scoate prajitura din forma, se intinde glazura deasupra si se presara cu chipsuri de banana.

Citeste si Good Food!
Foto: akejournal.com

Cinci semne ca este pregatit de casatorie... FOTO! Decoratiunile amuzante - cheia unei petreceri reusite...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x