100ml ulei de floarea-soarelui, plus extra pentru uns
175g de zahar fin
175g de faina cu agent de crestere
½ lingurita de bicarbonat
4 linguri praf de cacao
100g fulgi sau bucati de ciocolata
175g banane foarte coapte
3 oua medii, 2 dintre ele cu albusurile separate de galbenusuri
50ml de lapte
Pentru glazura
100g de ciocolata cu lapte
100ml de smantana
chipsuri de banane deshidratate, tocate grosier
Mod de preparare:
• 1. Se incinge cuptorul la 160° C/gaz 3. Se unge si se tapeteaza cu hartie de copt o forma de cozonac de 1kg. Se amesteca intr-un bol zaharul, faina, bicarbonatul, cacaua si ciocolata.
• 2. Se strivesc bananele intr-un bol, se adauga oul si 2 galbenusuri, apoi uleiul si laptele. Se bat albusurile spuma. Se toarna compozitia lichida peste ingredientele uscate, se incorporeaza ¼ din spuma de albus pentru a subtia compozitia, se adauga restul si se amesteca usor. Se toarna in forma si se coace 70-75 de minute sau pana ce scobitoarea infipta in centrul prajiturii iese curata.
• 3. Pentru glazura, se topesc la bain-marie ciocolata si smantana, apoi se lasa la racit. Cand s-a racit, se scoate prajitura din forma, se intinde glazura deasupra si se presara cu chipsuri de banana.
Citeste si Good Food!
Foto: akejournal.com