Antena Căutare

Desert: Jeleuri de vanilie cu compot de caise si zmeura

Cu un continut scazut de grasimi, acest desert este potrivit atat pentru copii, cat si pentru adulti. Pofta buna!

Ingrediente


600ml de lapte
50g de zahar fin, plus inca 2 linguri

PENTRU COMPOT

2 lingurite extract de vanilie sau apa
de trandafiri
500g de caise
3 linguri suc de mere
100g de zmeura

Mod de preparare

1. Se inmoaie gelatina 10 minute in apa rece. Se aduc incet la punctul de fierbere laptele si 50g de zahar, amestecand ca sa se dizolve zaharul. Se ia de pe foc si se adauga amestecand extractul de vanilie sau apa de trandafiri. Se scoate gelatina din apa, se stoarce si se amesteca in lapte pana cand se dizolva. Se toarna jeleurile in patru pahare sau vase de cate 150ml. Se lasa sa se raceasca, apoi se dau la frigider aproximativ 3 ore pana cand se leaga.

2. Se taie caisele in jumatati si se scot samburii. Fiecare jumatate se taie in patru felii. Se asaza intr-o cratita cu sucul de mere si doua linguri de zahar, apoi se aduce totul la punctul de fierbere. Se fierb constant 5 minute pe foc mic, pana cand se inmoaie caisele, dar nu de tot. Se iau de pe foc, se adauga zmeura si se lasa la racit.

3. Se rastoarna jeleurile pe patru farfurii, apoi se asaza linguri de compot pe margini.

Citeste mai multe retete interesante pe Good Food

Look-ul anilor '50, din nou la moda... Cum sa scapi de cosuri? Sfaturi pentru ameliorarea acneei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x