Ingrediente
12 clementine fara samburi, dar cu coaja
500g zahar tos
200g unt moale
coaja rasa de la o lamaie si un strop de suc
2 oua, albusuri separate de galbenusuri
300g migdale macinate
100g faina de porumb (malai)
300g iaurt natural (facut in casa)
250g mascarpone
Preparare
1. Se da cuptorul la 180°C/gaz 4. Se feliaza subtire 5 clementine. Intr-o cratita pentru sos se topeste zaharul in 300ml apa clocotita si se creste temperatura pana cand siropul incepe sa fiarba. Se adauga clementinele, se acopera si se tin pe foc 20 de minute, pana se inmoaie. Intre timp se da cu grasime tava si se tapeteaza cu foaie de copt.
2. Se scot clementinele din sirop si se aranjeaza pe fundul tavii. Se da pe razatoare coaja de la 7 clementine si se pune deoparte. Se stoarce sucul de la 4 si se adauga la sirop. Acesta se fierbe 10 minute, apoi se asaza deoparte.
3. Pentru prajitura se bat 200g din zaharul ramas, untul, coaja de lamaie si jumatate din cantitatea de coaja rasa de clementine pana cand amestecul se deschide la culoare. Unul cate unul se incorporeaza galbenusurile. Se curata pe cat se poate clementinele cu coaja rasa, se desfac segmentele, se asaza intr-un procesor si se paseaza.
Aceasta pasta se adauga la amestecul cu zahar si oua de mai sus impreuna cu migdalele macinate, malaiul si iaurtul. Albusurile se bat separat spuma si se adauga si ele la amestec. Se toarna usor amestecul in tava pregatita si se da la copt timp de o ora sau pana cand scobitoarea introdusa in blat iese curata.
4. Pentru crema de branza se amesteca coaja de clementine ramasa, crema de mascarpone, iaurtul ramas, 50g zahar si o lingurita de suc de lamaie. Cand e gata blatul, rasturnati pe o farfurie de servit si turnati siropul pe care l-ati pus deoparte. Se serveste cu o lingura de crema deasupra si un strop de sirop langa.
Pofta buna!
Citeste mai multe retete interesante pe Good Food