Folkul e o forma vie, evolueaza, impleteste acordurile chitarei cu poezia de buna calitate, dar si cu ceea ce ascund copiii inlauntrul lor. Umar langa umar, ei isi canta durerea, suferinta, dar si bucuria. Radio Romania Actualitati, Bucuresti fm si Inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti au propus elevilor Colegiului National „Gheorghe Lazar", o editie aniversara, „5 ani de Folk fara varsta". Furtuna de afara n-a reusit sa-i sperie pe cei mai talentati dintre elevii colegiului, prezenti atat la creatie, cat si la interpretare. S-au acordat doua premii I elevilor Paun Alina (clasa a IX-a) si Nastase Matei (clasa a X-a), dar si elevei Calinescu Lavinia (clasa a XI-a).
In cea de-a doua parte, Maria Gheorghiu, Mircea Vintila, Alina Manole si Eugen Cristea au sustinut in aplauzele asistentei un mic recital. Au participat si elevii castigatori ai celorlalte colegii, precum Radu si Mihai Mitrea si Razvan Baicoianu, de la Colegiul National „Gheorghe Sincai", castigatori ai concursului Toamna Baladelor de anul trecut, Marian Vaduva, Daniel Damboiu si Florina Enciu, de la Colegiul National „Ion Creanga", David Lepadat, Colegiul National „Sfantul Sava" si Adriana Vasile de la Colegiul „Virgil Madgearu".
Maria Gheorghiu a pus „Aripi de drum" celor prezenti amintind astfel, cat de dor ne este de cei plecati precum Motzu Pittis, Tatiana Stepa, Vali Sterian si altii. Alina Manole avut un „Duel cu un greiere", a deschis „Cutia Pandorei" si a adus „Luna Patrata" mai aproape. Eugen Cristea a demonstrat ca este un „Actor cu misiune grea", dar si ca „Mata din Paris" este demna de luat in seama.
Mircea Vintila a reprezentat o surpriza pentru toti deoarece a aratat ce poate face un artist conform propriilor afirmatii „aflat la varsta senectutii" si a plans pe camasa de noapte a Mirunei ca un Lord John cunoscut ce se afla. Dupa cinci ani, „Folk fara varsta" poate sa spuna ca merge mai departe cu fruntea sus.
Citeste si Jurnalul National!