FOTO. Lumina care te ajută să intri în transa fericirii. Iată cele mai fascinante veioze Atas Lighting pe care le poți avea în casă

 
+11 click pentru
galerie

De fiecare dată când ne gândim la decorarea locuinței, uităm câteva lucruri care pot să facă diferența între o casă banală și un colț de rai. 

Iluminatul adecvat are o utilitate practică, însă poate fi și ingredientul de succes pentru o decorare a locuinței ca în povești. Veioza potrivită poate cufunda întreaga încăpere într-o lumină deosebită sau poate fi ea însăși o operă de artă, dupa cum ne demonstreaza modelele de pe atas.ro.

Veioze clasice de pe Atas Lighting

Temperatura culorii ne relaxează

Fiecare sursă de lumină deține o caracteristică numită „temperatura culorii”. Diferențele de temperatură a culorii, măsurată în Kelvin (K), se manifestă în nuanțele pe care le percepem.

Veioză din colecția „Contemporan” de pe Atas Lighting

„Temperaturile” scăzute (cuprinse între 2.700 și 3.000 K) sunt percepute ca fiind culori calde, precum galbenul și portocaliul. Acestea sunt culorile dominante în timpul răsăritului și apusului soarelui și ne relaxează. „Temperaturile” ridicate (peste 5.000 K) sunt percepute ca fiind culori reci, precum albastrul. La miezul zilei, lumina din jurul nostru are o „temperatură” mai ridicată, care ne ajută să ne concentrăm mai bine și să fim mai alerți.

Design-ul luminii se află în strânsă legătură cu psihologia

Design-ul luminii este o adevărată artă. Intersectarea luminii verticale cu cea orizontală este foarte utilă atunci când încăperea este spațioasă, deoarece ajută la orientare.
În plus, conform unui studiu realizat de specialiștii Taylor și Sucov în 1974, oamenii urmeaza calea cea mai luminată atunci când se deplasează într-o cameră sau într-un spațiu deschis, ceea ce înseamnă că lumina trebuie amplasată strategic în locuința noastră și trebuie să se îndrepte către locurile din casă unde ne deplasăm cel mai des.

Cum arată cele mai frumoase veioze

Artiștii pot face mii de lucruri deosebite și încântătoare cu ajutorul luminii, iar veiozele nu au fost ocolite de design-erii de succes. Unele dintre celemai frumoase modele se găsesc și pe piață, la prețuri foarte accesibile, după cum vedem pe Atas Lighting și în GALERIA FOTO de mai sus.

Românii încep să înțeleagă importanța iluminatului

Începând din 1994, când Atas Lighting și-a deschis primul showroom, compania a finalizat peste 4.000 de proiecte și a colaborat cu numeroase studiouri de arhitectură și cu designeri de interior.
Românii par, astfel, din ce în ce mai interesați de iluminat, atât în propriile locuințe, cât și în hoteluri și restaurante, iar studiile demonstrează că au motive: cercetătorii americani au demonstrat că muzica lentă și lumina difuză influențează în mod direct modul în care oamenii percep calitatea mâncării într-un restaurant, conform huffingtonpost.com. Astfel, cei doi factori îi determină pe clienți să considere mâncarea ca fiind mult mai gustoasă decât ar fi apreciat-o în alte condiții.
„Aceste rezultate sugerează că un mediu mai relaxant crește satisfacția clienților”, a declarat cercetătorul Brian Wansink, conform sursei citate.

Restaurantele care devin apreciate pentru atmosferă și pentru calitatea mâncării pot crește prețurile produselor pe care le servesc clienților, iar o investiție într-un sistem de iluminat devine foarte profitabilă pe termen mediu și lung.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE