Live acumObservator 19
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

FOTO! O adolescenta a fost mutilata de vopseaua de par

O adolescenta din Marea Britanie a fost mutilata de o alergie severa cauzata de vopseaua de par. Aceasta a lasat-o aproape oarba pe tanara de 16 ani.

Bethany Rodd s-a asigurat ca vopseaua nu contine para-fenilendiamina, substanta despre care se credea ca este cauza alergiilor. Totusi, tanara s-a aflat la un pas de moarte din cauza vopselei.

Adolescenta a marturisit ca a testat produsul inainte si ca nu a avut vreo reactie adversa. Insa, la o saptamana dupa utilizare, a simtit o senzatie de arsursa la nivelul scalpului, iar fata a inceput sa i se umfle. A fost dusa de urgenta la spital, unde a primit tratament medical.

"Problema este ca o persoana poate sa isi vopseasca parul ani de zile fara a avea vreo reactie adversa, iar alergia sa se declanseze subit. Corpul devine sensibil la ingredientele vopselei si poate reactiona in acest fel", a spus Paul Farrant, medic dermatolog.

Numarul tinerelor care fac alergii de la aceste produse a crescut ingrijorator in ultima perioada. Mai mult, Tabatha McCourt, in varsta de 17 ani, a murit la 20 de minute dupa ce si-a aplicat vopseaua pe par.

Sursa: dailymail.co.uk

FOTO: theargues.co.uk

Recomandari