- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ingrediente:
Preparare
Frigarui din legume
Ingrediente: 2 dovlecei, 1 vanata, 4 rosii, 2 cepe potrivite, 2 ardei capia rosii, 2 ardei capia verzi, 6 ciupercute, ulei de masline, patrunjel sare, piper, condimente pentru frigarui.
Preparare: Legumele de curata, se spala si se taie bucatele. Se adauga uleiul de masline si se condimenteaza, apoi se lasa 20 de minute, pentru a se aroma. Pe cate un betisor de frigaruie se infig bucatile de legume, apoi se pun pe gratar si se frig. Se pot adauga si alte legume, dupa gust.
Frigarui de porc cu ceapa verde
Ingrediente: 600 g carne de porc, 12 cepe cu tot cu frunze verzi, 12 rosii cherry, 6 catei de usturoi, ulei, sare, piper, o lingurita de boia.
Preparare: Se piseaza usturoiul, se adauga putin ulei, apoi se amesteca, pana rezulta o crema de consistenta maionezei. Se adauga un pahar cu apa. Carnea, taiata bucatele, se stropeste cu cateva linguri de mujdei. Se pastreaza restul de mujdei pentru servit. Se presara sare si piper. Se formeaza frigarui, alternativ carne, rosie si cate un fir de ceapa. Se pun pe gratarul incins, pentru 30 de minute. La mijlocul perioadei de prajire se presara pe ele boia de ardei (dulce sau iute, dupa gust). Se servesc cu mujdei si salata verde. Poti inlocui legumele din reteta cu altele preferate.
Citeste si partea 1!
Foto: mediterrasian.com