Antena Căutare

Ghid pentru un gratar perfect

Aici vei gasi timpii recomandati pentru diferite tipuri de carne. Sunt valori orientative, intrucat ele pot varia in functie de cantitatea de carne de pe gratar sau de vreme.

CARNEA ROSIE

Alege carne marmorata cu grasime, ca sa nu se usuce pe gratar. Inlatura excesul de grasime de la exterior ca sa nu se arda.

Burgeri (2cm grosime) 10-12 minute

Cotlet de vita (2,5cm grosime) 6-8 minute

In sange, 8-10 minute mediu, 10-12 minute bine facut;

Cotlete de miel sau fileuri dezosate 10-12 minute;

Cotlete de porc cu os 12-14 minute

Cand este carnea facuta? Foloseste un termometru pentru carne mai groasa de 2,5 cm. Masoara temperatura in cea mai groasa parte din bucata de carne, spre finalul timpului de stat pe gratar. Pentru vita, miel si porc ar trebui sa fie 71º C. Toate tipurile de carne trebuie acoperite cu folie de aluminiu si se lasa deoparte 10-15 minute dupa ce le iei de pe gratar.

CARNEA DE PASARE

Alege bucati de pui cu piele, pentru ca astfel carnea va fi protejata pe gratar si va avea un gust mai bun. Poti scoate pielea spre sfarsit ca sa obtii un gratar cu mai putina grasime.

Piept de pui dezosat 10-12 minute;

Pulpe de pui dezosate 8-10 minute;

Cotlete de curcan 6-8 minute;

Piept de rata dezosat 11-15 minute - asaza pieptul de rata cu partea cu piele pe gratar, astfel incat grasimea sa nu se topeasca peste carne, si ai grija sa nu se arda.

Cand este carnea facuta? Carnea de pasare bine facuta nu trebuie sa mai aiba nicio urma roz in interior.

PESTE

Alege pesti intregi, fileuri sau cotlete - toate acestea se fac bine pe gratar.

Peste plat intreg (sub 450g) 15-20 minute;

Fileuri si cotlete (1cm grosime) 3-5 minute; (2,5cm grosime) 8-12 minute;

Frigarui de peste, bucati mici 8-10 minute;

Creveti nedecorticati 4-6 minute;

Frigarui de scoici Saint Jaques 4-6 minute.

Cand este carnea facuta? La mijloc, carnea ar trebui sa treaca de la translucid catre opac si sa aiba consistenta ferma.

Citeste si GOOD FOOD!

FOTO! Vesta de blana, un accesoriu chic in sezonul rece... Tot ce vrei sa stii despre sofran...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x