Live acumChefi la cutite
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Gopan, masina care coace paine de orez

O masina de facut paine, care macina orezul si coace paine cu o singura apasare de buton, s-a dovedit a fi un succes in Japonia. Conform Reuters, producatorul a anuntat ca nu mai primeste comenzi decat cu cel putin trei saptamani inainte, intrucat cererea este foarte mare.


Cu toate ca purtatorul de cuvant al companiei crede ca in spatele succesului se afla noutatea, totusi specialistii in nutritie sunt de parere ca totul se datoreaza faptului ca oamenii doresc sa-si schimbe dieta zilnica din cauza lipsei de timp si a dorintei de a consuma alimente sanatoase.

"Oamenii pot face painea foarte usor si are gust bun. Insa japonezii au consumat orez de mii de ani, asa ca painea asta ii satisface", a declarat nutritionistul Hisao Nagayama.

Utilizatorii nu trebuie decat sa puna orezul si alte ingrediente in Gopan (nume provenit din combinarea cuvintelor "orez" si "paine" in limba japoneza) si sa apese pe buton. Masinaria face totul, de la pisarea orezului la coacere.

Japonezii nu sunt la prima incercare de a face diverse produse alimentare din orez - demn de retinut este "burgerul din orez".

Recomandari