De obicei, holurile sunt incaperi mici, insa acum exista mobilier modular de orice dimensiune si care poate fi adaptat oricarui spatiu. La amenajarea holului trebuie avute in vedere decorarea podelei, a pretilor si a usilor. Cea mai ieftina metoda de a schimba aspectul holului este decorarea pardoselei. Podeaua poate fi din parchet, gresie sau beton, insa, indiferent de acest aspect, holul poate fi decorat cu un covor viu colorat, rotund sau dreptunghiular.
Este locul unde ai mana libera, asa ca-ti poti pune imaginatia la treaba - este zona perfecta unde poti pune multe fotografii, desene ale copiilor, tablouri confectionate chiar de tine din diverse materiale pe care le ai prin casa si nu-ti mai sunt necesare, toate acestea conferindu-i un aspect vesel, viu, familiar. De asemenea, poti amplasa mici rafturi de decor pe care sa pui obiecte decorative. Daca ai optat pentru fotografii sau tablouri, nu te opri la una singura pentru ca in acest caz holul va avea unh aspect trist si parasit.
Lumina
De regula, cel mai adesea, mai ales in apartamentele de la bloc, holurile nu beneficiaza de lumina naturala, asa ca trebuie sa aiba o buna iluminare. Alege o aplica sau o lustra care sa se potriveasca cu nuanta peretilor sau a covorului. Pentru un aer mai elegant poti folosi lampadare mari, care vor face spatiul mai primitor, dandu-i un aer de caldura si confort.
Mobilierul
De regula, holul este folosit ca depozit de haine, genti si incaltaminte, dar mobilierul trebuie sa fie perfect adaptat pentru ca lucurile sa nu fie depozitate la vedere si incaperea sa capete aspet de magazin. Pentru acest lucru avem nevoie de cuier, eventual cu o oglinda, un pantofar, un suport pentru umbrele, diverse cutii si cosuri si, daca mai este loc, un mic scaun sau fotoliu in ton cu restul moblierului.
Culorile
Poti tapeta peretii, folosind culori indraznete, dar nu reci, sau o culoare calma, cum ar fi bej ori galben pai, care sa contrasteze cu restul mobilierului si decorurilor.
Citeste si Revista Felicia