- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Atunci cand gatesti cu ierburi uscate sau proaspete, exista o regula generala in ceea ce priveste proportiile. Pentru ca cele uscate sunt in general mai puternice si concentrate decat cele proaspete, vei avea nevoie de mai putine - in mod normal de trei ori mai putine uscate decat verzi.
De exemplu, daca o reteta iti cere sa folosesti o lingura de cimbru proaspat, vei avea nevoie de numai o lingurita de cimbru uscat, din moment ce trei lingurite echivaleaza cu o lingura.
Pastrarea ierburilor
Ierburile proaspat taiate pot fi impachetate in hartie, puse in casserole de plastic si apoi in congelator. Cele uscate ar trebui tinute intr-un loc uscat, ferit de lumina.
Ai grija sa nu le lasi deschise prea mult timp, pentru ca isi vor pierde din intensitate.
Foto: herbcompanion.com
VIDEO! Scutece cu semnatura de designer... Tinerele managere castiga mai bine decat barbatii din aceeasi pozitie...