Căutare Live

Ierburile aromate, proaspete sau uscate pentru mancaruri cu personalitate

Se spune ca o mancare buna este una careia nu ii lipsesc sarea si piperul. Insa ce poate face o mancare cu adevarat deosebita este adaugarea unui strop de personalitate, in cantitati mici si concentrate. Ierburile pentru gatit - ieftine, savuroase si excelente atat pentru papilele gustative, cat si pentru o stare buna de sanatate, pentru ca fiecare dintre ele are si un rol terapeutic.

Atunci cand gatesti cu ierburi uscate sau proaspete, exista o regula generala in ceea ce priveste proportiile. Pentru ca cele uscate sunt in general mai puternice si concentrate decat cele proaspete, vei avea nevoie de mai putine - in mod normal de trei ori mai putine uscate decat verzi.

De exemplu, daca o reteta iti cere sa folosesti o lingura de cimbru proaspat, vei avea nevoie de numai o lingurita de cimbru uscat, din moment ce trei lingurite echivaleaza cu o lingura.

Pastrarea ierburilor

Ierburile proaspat taiate pot fi impachetate in hartie, puse in casserole de plastic si apoi in congelator. Cele uscate ar trebui tinute intr-un loc uscat, ferit de lumina.

Ai grija sa nu le lasi deschise prea mult timp, pentru ca isi vor pierde din intensitate.

Foto: herbcompanion.com

VIDEO! Scutece cu semnatura de designer... Tinerele managere castiga mai bine decat barbatii din aceeasi pozitie...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri