Antena Căutare

Ierburile aromate, proaspete sau uscate pentru mancaruri cu personalitate

Se spune ca o mancare buna este una careia nu ii lipsesc sarea si piperul. Insa ce poate face o mancare cu adevarat deosebita este adaugarea unui strop de personalitate, in cantitati mici si concentrate. Ierburile pentru gatit - ieftine, savuroase si excelente atat pentru papilele gustative, cat si pentru o stare buna de sanatate, pentru ca fiecare dintre ele are si un rol terapeutic.

Atunci cand gatesti cu ierburi uscate sau proaspete, exista o regula generala in ceea ce priveste proportiile. Pentru ca cele uscate sunt in general mai puternice si concentrate decat cele proaspete, vei avea nevoie de mai putine - in mod normal de trei ori mai putine uscate decat verzi.

De exemplu, daca o reteta iti cere sa folosesti o lingura de cimbru proaspat, vei avea nevoie de numai o lingurita de cimbru uscat, din moment ce trei lingurite echivaleaza cu o lingura.

Pastrarea ierburilor

Ierburile proaspat taiate pot fi impachetate in hartie, puse in casserole de plastic si apoi in congelator. Cele uscate ar trebui tinute intr-un loc uscat, ferit de lumina.

Ai grija sa nu le lasi deschise prea mult timp, pentru ca isi vor pierde din intensitate.

Foto: herbcompanion.com

VIDEO! Scutece cu semnatura de designer... Tinerele managere castiga mai bine decat barbatii din aceeasi pozitie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x