Adultii au ocazia de a-si retrai propria copilarie, iar modul in care isi educa pruncii este de multe ori o repetare inconstienta a modelului pe care l-au invatat de la parintii lor. Sunt cazuri in care rememorarea unor astfel de episoade poate fi dureroasa, deoarece amintirile care sunt aduse in prim plan pot fi neplacute.
Insa daca sunt constiente de greselile pe care le-au facut parintii lor si sunt determinati sa le ofere o altfel de copilarie propriilor copii, cele mai multe persoane pot sa isi creeze un nou stil de educatie, independent de cel care le-a fost impuns cand erau mici.
Jocurile in care se pot implica alaturi de copiii lor de cate ori le permite timpul sunt benefice in stabilirea unei bune comunicari in familie si a unei puternice relatii afective. Parintii nu mai sunt doar cei care ii ocrotesc, hranesc si impun reguli celor mici, dar sunt si prieteni, copii mai mari care stiu ce inseamna bucuria jocului.
Copiii au astfel ocazia de a-si cunoaste parintii in mai multe ipostaze si a simti ca se pot intelege foarte bine, indiferent de diferenta de varsta. Pentru cei mari, a intra pentru cateva minute intr-un univers zglobiu si lipsit de griji poate reprezenta cea mai buna terapie anti-stres.
Momentele in care problemele cotidiente si alte responsabilitati sunt lasate pe un plan secund sunt cele care ne pot ajuta sa ne incarcam bateriile dupa o zi grea de munca. In momentul in care intram in lumea copiilor, prioritare sunt buna-dispozitie si creativitatea si ne este amintit faptul ca viata este frumoasa, ca poate fi traita din momente simple.
Foto: loki.stockton.edu
VIDEO! Mark Zuckerberg - la 26 ani, fondatorul Facebook-ului este desemnat omul anului... Exercitii: Invata cum sa ai genunchi si glezne in forma...