Ingrediente: 3 conserve de rosii (de cate 380 g fiecare),
- piper
- sofran (firisoare)
- o ceapa tocata marunt
- coriandru tocat
- ulei
- ingrediente pentru kefta:
- 800 g carne tocata
- o ceapa tocata
- o legatura coriandru
- o legatura patrunjel
- sare
- piper
- o lingurita cumin
- o lingurita boia dulce
- putin ardei iute tocat(optional),
- 8 oua
Preparare: Pregatim kefta, amestecam toate ingredientele si lasam sa se odihneasca.
Pentru sos: calim ceapa intr-o cratita mare, adaugam rosiile, sarea, piperul, sofranul si fierbem pana capata consistenta unui pireu de rosii. Modelam apoi chiftelele, le asezam pe toate peste sosul de rosii, adaugam coriandru, patrunjel, menta (sau alte condimente, dupa gust). Dupa ce au fiert chiftelele, spargem deasupra ouale si dam cratita la cuptor, cateva minute, pana se rumenesc ouale, apoi le condimentam. Kefta se servesc impreuna cu cartofi fierti sau cuscus, dupa preferinta.
citeste revista Felicia
foto: moroccanfood.about.com
VIDEO! Cum sa obtii manichiura frantuzeasca perfecta... Stiloul AnyBook, modul copiilor de a-si asculta parintii oricand...