Antena Căutare

Kefta cu ou (chiftele marocane)

Daca vrei sa incerci o varianta mai condimentata si mai exotica a banalelor chiftele cu carne, incearca-le pe cele marocane. Picante si scaldate in sos de rosii, ele sunt un exemplu al diversitatii pe care o cunoaste o reteta, in functie de tara in care sunt preparate.


Ingrediente: 3 conserve de rosii (de cate 380 g fiecare),

- piper

- sofran (firisoare)

- o ceapa tocata marunt

- coriandru tocat

- ulei

- ingrediente pentru kefta:

- 800 g carne tocata

- o ceapa tocata

- o legatura coriandru

- o legatura patrunjel

- sare

- piper

- o lingurita cumin

- o lingurita boia dulce

- putin ardei iute tocat(optional),

- 8 oua


Preparare: Pregatim kefta, amestecam toate ingredientele si lasam sa se odihneasca.


Pentru sos: calim ceapa intr-o cratita mare, adaugam rosiile, sarea, piperul, sofranul si fierbem pana capata consistenta unui pireu de rosii. Modelam apoi chiftelele, le asezam pe toate peste sosul de rosii, adaugam coriandru, patrunjel, menta (sau alte condimente, dupa gust). Dupa ce au fiert chiftelele, spargem deasupra ouale si dam cratita la cuptor, cateva minute, pana se rumenesc ouale, apoi le condimentam. Kefta se servesc impreuna cu cartofi fierti sau cuscus, dupa preferinta.

citeste revista Felicia

foto: moroccanfood.about.com

VIDEO! Cum sa obtii manichiura frantuzeasca perfecta... Stiloul AnyBook, modul copiilor de a-si asculta parintii oricand...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x