Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Laptele praf creste riscul de obezitate la bebelusi

Un studiu recent arata ca laptele praf de vaca nu este atat de benefic pentru copii precum credeam. Cel putin, bebelusii hraniti cu formula, din biberon, se ingrasa mai repede si mai mult decat cei care sunt alaptati de mama sau sunt altfel hraniti.

Intr-adevar, un studiu publicat in revista Pediatrics sustine ca bebelusii hraniti cu lapte praf de vaca se ingrasa progresiv in primele 7 luni de viata in timp ce restul, nu.

Alti cercetatori din Philadelphia au inceput sa exploreze posibilitatea ca alterand laptele praf de vaca, sa poata sa diminueze riscurile de obezitate. 56 de mame au participat la experiment.

Dupa numai doua luni de la inceperea experimentului, copiii hraniti cu lapte praf normal au inceput sa ia in greutate, in timp ce bebelusii care au primit lapte praf cu proteine pre-digerate si mai multi aminoacizi s-au mentinut la o greutate normala. Oamenii de stiinta au spus ca ultimii au inregistrat aceelasi schimbari naturale ca cei care primesc lapte matern.

Mai mult, chiar si dupa ce bebelusii au trecut pe hrana solida, luatul in greutate a continuat. Implicatiile acestor descoperiri sunt importante, avand in vedere ca majoritatea mamicilor folosesc laptele praf de vaca cand pregatesc mancarea copiiilor.

sursa foto:parentdish.com

Recomandari