Anumite tipuri de peste cum ar fi somonul, sardinele si macroul sunt o sursa bogata de omega3. Alte alimente fortifiate cu omega3, cum ar fi ouale, laptele, iaurtul si painea, dar si suplimentele cu ulei de peste sunt importante in special pentru buna functionare a creierului.
In perioada sarcinii, femeile sunt sfatuite sa evite pestele bogat in mercur, insa cel care este ferit de riscuri ar trebui consumat in cantitati moderate, mai ales in ultimul trimestru al sarcinii cand se dezvolta creierul copilului. Cele mai sigure in aceasta perioada sunt insa suplimentele cu omega 3, care ar trebui sa fie de nelipsit si din dieta adultilor.
De multe ori parintii motiveaza absenta unor anumite alimente din meniul zilnic al copiilor lor prin faptul ca acestia din urma sunt mofturosi si ca refuza efectiv sa consume anumite alimente.
Un lucru care trebuie luat in calcul in pregatirea mesei pentru cei mici este faptul ca acestia pun foarte mare accent pe aspect. Daca va intrebati de ce copiilor le place mancarea de la fast-food, nu este neaparat datorita gustului special al hamburgerului si al cartofilor prajiti, ci mai ales datorita modului in care sunt prezentate: impachetate individual, intr-o cutie frumos colorata, alaturi de o jucarie.
Daca pentru adulti o portie de piure de cartofi cu ficatei in sos de smantana este ceva apetisant, acelasi lucru nu este neaparat valabil si pentro copii, care ar putea respinge acest fel de mancare, fara a fi neaparat constient ca este din cauza culorilor din farfurie, a aspectului care nu ii imbie foarte mult.
Parintii stiu ce mancare este hranitoare si apreciaza subtilitatile oferite de condimente sau gusturi mai delicate cum ar fi o branza albastra, insa aceste lucruri trebuie antrenate. Cei mici au nevoie de alimente gandite pentru ei, cu putina imaginatie si chef de joaca, pentru ca mancarea sa nu li se pare o obligatie de care trebuie sa scape, ci o placere.
Foto: kansasangler.com, giftideasforeveryone.com
Daniel Radcliffe si Emma Watson vor sa mai lucreze impreuna... Pierderea parului - intre mit si realitate...