Antena Căutare

Nunta araba, obiceiuri si traditii

Cultura Araba este cunoscuta pentru traditiile sale, care au intaietate chiar si in ziua de astazi. Pentru arabi, nunta, numita Farah, este un prilej de bucurie si recunostinta.



Prima intalnire si cererea in casatorie

Desi, in zonele rurale, mai este valabila "prima intalnire aranjata", cuplurile incep sa se cunoasca dinainte, "prima intalnire" capatand semnificatii cunoscute in Occident: la restaurant, intr-un parc sau in locuri ferite de ochii lumii.

2010/09/03//103583-600x346_258-pakistanibridaljewel.jpg

Insa, din punct de vedere traditional, prima intalnire intre mame este concomitenta si cu prima intalnire intre viitorii miri, carora li se va da ocazia sa stea de vorba si sa se cunoasca. Un aspect foarte important este acela ca legea Islamica interzice concubinajul, iar daca cei doi deja s-au intalnit, fara acordul parintilor, dupa trei intalniri, deja se va vorbi despre casatorie.

Parintii sunt cei care negociaza modul in care se va desfasura nunta, iar daca se ajunge la un consens, mirele va trebui sa ceara mana fetei de la tatal acesteia, care isi va da acordul pentru o ulterioara casatorie. Dupa aceea, toti cei implicati vor citi Fatiha, din Coran, iar apoi se vor delecta impreuna din Sharbat, o bautura facuta dintr-o combinatie de fructe si petale de flori.

Marea petrecere traditionala

Khotouba, cum este numita in araba, este similara cu o nunta normala, numai ca mireasa poate purta orice doreste. Rochia miresei si costumul mirelui au culori similare.

Petrecerea va debuta cu un eveniment feminin si anume "petrecerea Hena". Aceasta va fi o petrecere destul de mare, unde vor fi invitate prietenele miresei, in resedinta acesteia. Se va servi mancare si bautura din belsug, se va dansa, iar mireasa va schimba foarte multe rochii, aproape cate una pentru fiecare melodie.

2010/09/03//103586-600x346_pcu4852.jpg

Femeile prezente la petrecere vor avea ocazia sa fie pictate pe maini sau picioare, de catre o batrana specializata in domeniu, cu ajutorul unei solutii numite "hena", de unde si numele petrecerii.

Dansurile din buric sunt extrem de populare in lumea araba. Petrecerile mari sunt un semn de prosperitate si deseori cei implicati sunt evaluati material dupa marimea receptiei. Mancarea va fi din belsug, in special preparata din carne de miel si pui, orez, salate si traditionalele deserturi.

Foto: www.worldofstock.com

Copiii, tintele producatorilor de jocuri... Lipsa de somn influenteaza alimentatia adolescentilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x