Căutare Live

O noua metoda de ambalare va dubla termenul de valabilitate al alimentelor

Cercetatorii britanici au creat un sistem de ambalare care permite ca fructele si legumele sa fie pastrate proaspete de doua ori mai mult timp decat pana acum, relateaza Daily Mail.

Sistemul de ambalare presubune invelirea fructelor si legumelor intr-o folie care incetineste ritmul in care acestea se degradeaza, ceea ce inseamna ca termenele de valabilitate se vor dubla.

Ambalajul se numeste EVAP si permite umezelii si gazelor care sunt emise de produsele putrezesc sa fie eliberate, iar astfel se evita formarea mucegaiului. Folia este fabricata dintr-un extras de plante si are filtre ultraviolete naturale care reduc efectul negativ al luminii asupra alimentelor.

Ambalajul inovator va fi folosit initial pentru cartofii care se vand la doua lanturi de supermarket-uri din Marea Britanie.

Foto: hepta.ro

10 gustari de savurat cu baietii... Un pitbull a fost lovit de tren in locul stapanei pe care a salvat-o de la moarte...
Parteneri
Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an e pe 17 ianuarie
În timp ce luna ianuarie este luna rezoluțiilor și a stabilirii noilor obiective, poate fi, de asemenea, o perioadă destul de dificilă pentru mulți oameni. Sărbătorile au trecut, afară e frig și mai sunt multe luni până la vară. Cu toate acestea, nu e nimic suprinzător că luna ianuarie este luna care găzduiește Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an îi sperie pe mulți dintre noi.
Catine.ro
Ultimele știri