Antena Căutare

(P) Salopete pentru copii, iată tot ce trebuie să știi

Atunci când te pregătești să devii părinte, ți se deschide o nouă lume în față, plină de bucurii și de responsabilități în același timp. Pregătirile necesare ca să îl întâmpini pe lume pe puițul tău de om sunt multe și meticuloase.

Există o listă lungă de obiecte necesare pentru acest nou capitol din viețile voastre și unul dintre cele mai importante lucruri de pe listă sunt haine de bebeluși.

Bebelușul tău va avea nevoie de câteva piese de îmbrăcăminte, pe care le vei schimba cam la 3 luni, pe măsură ce bebe se dezvoltă și are nevoie de mărimi mai mari. Dar sunt câteva piese de bază, de care vei avea nevoie ca să menții confortul bebelușului tău.

Vorbim de body-uri, mai ales când este bebe foarte mic, de pantalonași, șosete, căciuli, bavete. Apoi, pentru momentele de strălucire în public, e bine să mai ai și rochițe sau seturi frumoase, cu cămășuțe și pantaloni. Piesele de rezistență vor fi mereu salopete bebeluși. Și asta pentru că sunt atât utile, practice și foarte versatile. Există salopete bebeluși pentru interior sau pentru exterior, pentru diverse anotimpuri și diverse ocazii.

Și, pentru că tot ce înseamnă salopete pentru bebeluși poate să însemne drăgălășenie peste măsură, e nevoie să fim atenți și la alte aspecte înainte să alegem cele mai bune opțiuni pentru micuții noștri.

Hai să vedem care sunt criteriile pe care trebuie să le îndeplinească salopetele pentru bebeluși.

Materiale de calitate

Pornind, de sigur, de la scopul salopetei, e nevoie să alegi un material bun, ca să te asiguri că bebe va avea tot confortul, dar și toată protecția de care are nevoie.

Dacă vorbim de salopete bebeluși de stat în casă, atunci bumbacul va fi opțiunea ta numărul unu. Este un material natural care este prietenos cu pielea. Ultimul lucru pe care ți-l dorești este ca bebe să dezvolte alergii sau să facă iritații pe pielea lui sensibilă. Bumbacul este și un material care va asigura un bun confort termic și ziua, dar și pe timpul somnului. Asta pentru că ține de cald, dar permite și pielii să respire.

Dacă ai nevoie să alegi salopete bebeluși pentru plimbările de afară, atunci salopeta pe care o alegi va trebui să îndeplinească și mai multe funcționalități. Pentru că, pe lângă confortul fizic și termin, ai nevoie să fie ca un scut de protecție pentru bebelușul tău. Aici, desigur, va conta foarte mult și anotimpul în care te afli sau clima din orașul tău. Dacă vremea este călduroasă, atunci ai mai multă libertate în alegeri. Poate este suficientă o salopetă simplă, din bumbac, cu un hanorac de fetițe sau de băieți. Dar, dacă vremea este rece, vei vrea să te asiguri că salopeta este una care să facă față la temperaturile scăzute, la vânt și la ploaie. Deci citește cu atenție etichetele înainte să alegi o salopetă.

Confort și lejeritate

Trebuie să ții cont și de faptul că bebe acum descoperă întreaga lume. Și chiar dacă grija ta de părinte îți dictează să îl îmbraci cu cât mai multe lucruri, să îl protejezi cât mai bine, bebe are nevoie să îl îmbraci cu haine în care să aibă libertate de mișcare, ca să exploreze în cele mai bune condiții. Așa te asiguri că este și foarte fericit, nu doar bine îmbrăcat.

Indiferent că se joacă prin casă sau pe afară, salopetele sunt opțiuni grozave de îmbrăcăminte, pentru că nu fug nicăieri. Adică nu există riscul ca bebe să piardă o șosetă în explorările lui prin casă. Dar nici să i se mute scutecul din loc și să aveți incidente neplăcute.

Tot pentru confort, e bine să alegi salopete fără prea multe briz-brizuri care să îl incomodeze. Adică fără nasturi prea mari sau diverse accesorii aplicate precum funde sau broșe.

Măsura potrivită

Pentru că bebe crește atât de repede, poate că ți se va părea o idee bună să cumperi salopete puțin mai mari în care să aibă timp să crească, ca să faci economie sau mai puțină risipă. Dar este foarte important ca bebe să aibă haine pe măsura lui, ca să se poată mișca în voie și ca să nu aibă niciun pic de disconfort. În plus, o salopetă prea mare nici nu îi va asigura confortul termic necesar. De aceea este bine să verifici mereu ghidul de mărimi atunci când alegi orice haină pentru copilul tău.

Acestea au fost criteriile funcționale pe care este recomandat să le bifeze o salopetă ca să își atingă scopul: siguranță și confort pentru bebe. După ce aceste criterii sunt îndeplinite, te poți orienta și către culori, imprimeuri și diverse croieli amuzante, precum salopetele cu urechi de animale. Absolut adorabile. Un ultim sfat este unul din zona de sustenabilitate. Pentru că bebe va schimba multe hăinuțe pe parcursul primilor ani de viață, este recomandat să donezi sau să reciclezi hăinuțele lui vechi, care nu îi mai vin.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x