Vi se pare ca papadiile nu ar fi comestibile datorita mirosului lor bizar ? Ei bine, cel mai bine e sa consumati oricum frunzele si tulpina. Desi din capetele galbene si pufoase puteti face vin de exmplu.
Asa ca prindeti curaj si folositi-le intr-o salata. Gustul dulce-amarui al acestora vor da o nota deosebita mancarii si te vei convinge ca sunt un ingredient in toata regula si mai ales, gratis. Le puteti face si calite, alaturi de alte legume.
Reteta: Papadii cu ghimbir si ardei dulci
- 600 grame frunze de papadie, spalate
- ulei de masline
- o ceapa rosie medie, taiata fin
- un ardel rosu sau galben, curatat de seminte si taiat fidelute
- un catel de usturoi taiat marunt
- o lingurita de ghimbir taiat marunt
- sare
- o lingurita otet balsamic
- o lingurita zahar brun
1. Taiati frunzele mari de paadi in doua si pastrati doar putin din cotoare.
2. Incalziti intr-o tigaie un pic de ulei, caliti ceapa si ardelul pentru 2 minute la foc moderat. Adaugati usturoiul, ghimbirul, frunzele de papadie si un pic de sare si continuati sa gatiti pentru inca 5-10 minute. Adaugati un pic de apa daca tigaia devine prea uscata. Cand papadiile sa-u inmuiat, luati de pe foc, adaugati otetul balsamic si serviti.