Toxinfectia alimentara are loc atunci cand consumam alimente contaminate cu bacterii si paraziti.
Simptome
Intoxicatia alimentara se manifesta prin apatie, inapetenta, greata si voma, dureri abdominale, diaree, febra, frisoane.
Diagnostic
Medicul va sta de vorba cu familia si copilul-pacient pentru a afla mai multe despre manifestarea bolii, simptomele, durata, etc. Apoi urmeaza analize specifice: de sange, coprologice si altele.
Tratament
In cazul toxiinfectiilor se recomanda medicamente antivomitive, antidiareice si eventual, antiinflamatoare. In orice caz, se merge pe tratarea simptomelor existente.
Hidratarea este foarte importanta in aceasta perioada - copilul are nevoie de 2l de lichide. Indicate sunt apa plata si ceaiurile dulci, sorbite incet, in niciun caz sucuri sau lapte.
sursa foto: slashfood.com
Fierul si acidul folic cresc IQ-ul copiilor... VIDEO! "Epoca de Aur": Tricodava, sifonierul disparut al Romaniei...