Piata este plina de produse lactate pe care comerciantii ni le vand asigurandu-ne ca sunt sanatoase. Trebuie insa sa fim atenti la etichete daca vrem sa alegem un iaurt cu adevarat bun.
Probioticele sunt microorganisme vii, nepatogene, create in urma procesului natural de fermentatie, cum ar fi acela al producerii acidului lactic.
Alimentele care contin probiotice sunt deobicei naturale, insa pot fi fabricate si prin procese bine controlate care sa mentina culturile de bacterii vii si dupa fabricare.
Iaurtul, sana, kefirul, laptele batut, cascavalul, cascavalul, branza proaspata - sunt printre cele mai cunoscute produse bogate in probiotice.
Atentie: iaurturile cu fructe nu sunt sanatoase, continutul acestora fiind nociv. Consumate frecvent aceste alimente pot provoca boli de inima, cancer, alergii, crize de guta sau dureri de cap, deoarece contin fructe tratate chimic.
VIDEO! Zece parapantisti romani, in cucerirea unui varf sacru din Himalaya... Tinerii iau atitudine: protest pentru stoparea accidentelor rutiere...