Stabileste unde ai putea amenaja o bucatarie temporara intr-o alta camera, in care vei muta cateva ustensile fara de care nu te-ai putea descurca. Daca planuiesti sa inlocuiesti dulapurile, nu te descotorosi de ele imediat ce au fost demontate. Pune-le in alta parte si foloseste-le: iti va fi mai usor sa gasesti ceea ce iti trebuie, daca nu ai toate lucrurile puse in cutii de carton.
Fa des fotografii si noteaza-ti intr-un calendar cum decurge renovarea, ce progrese observi zilnic. Te va ajuta in momentele in care vei ceda si vei avea impresia ca totul decurge prea incet sau ca nu vezi nicio schimbare. Iti va fi util sa privesti totul in perspectiva, sa vezi clar pasii care s-au facut. Si incearca sa ai rabdare, pentru ca in rare cazuri procesul dureaza atat de putin pe cat te-ai fi asteptat.
Daca nu ai spatiu suficient unde sa depozitezi macar un dulap cu rafturi, atunci cumpara cateva cutii transparente in care sa tii obiectele pe care le folosesti cel mai des, pentru a-ti fi mai usor sa le gasesti. Restul poti sa le pui temporar in beci sau intr-un alt loc unde nu te vor incomoda.
Daca vei mai folosi frigiderul in perioada renovarii, poti sa faci anumite mancaruri pe care sa le congelezi in cutii mici, pe care va trebui doar sa le pui la microunde pentru cateva minute.
Vezi partea buna a lucrurilor si profita pentru a incerca lucruri noi
Ofera-te sa gatesti pentru un prieten daca este dispus sa te lase sa ii folosesti bucataria. Este o situatie din care ati iesi amandoi castigati si poate fi si distractiv sa iei masa mai des acasa la cineva care iti este drag.
Daca ai planuit renovarea in timpul verii, cand vremea buna iti permite sa iesi la gratar, este momentul ideal sa experimentezi, de cate ori iti permite timpul, tot felul de retete cu carne si legume. Daca stai la curte, iti va fi chiar simplu sa te descurci.
Incepe sa pui deoparte tot felul de oferte si cupoane de la restaurante inca inainte de a te apuca de spart peretii si de dat cu var. Este important sa iti planuiesti bine bugetul astfel incat faptul ca vei manca si in oras sa nu stea in calea renovarii propriu-zise.
Priveste aceasta perioada ca pe o ocazie de a iesi la picnic, iar daca vremea nu este buna, intinde o patura pe jos, intr-o camera si mancati acolo. Cel mai bine este sa vezi aceasta experienta ca fiind una pozitiva, in care sa te joci. Nu are niciun sens sa stai imbufnat si sa mormai ca "fara bucataria mea nu ma descurc", pentru ca vei acumula mai mult stres si iti vei face singur rau. Plus ca nici nu vei rezolva nimic.
Daca vei opta sa mananci sandvisuri si salate sau alte retete fara foc, fa-ti din timp un meniu. Sunt atatea site-uri cu retete vegane care nu necesita gatire sau cu idei de sandvisuri cat mai variate. Este o ocazie buna de experimenta si de ce nu, de a gati mai sanatos. Poti folosi un aparat cu aburi daca vrei neaparat sa mananci ceva cald sau poti investi intr-un resou sau un aragaz mic, portabil, cumparat chiar la mana a doua pentru a nu cheltui multi bani, ci doar pentru a-l avea si pe viitor in caz de urgente.
Retine: ceva este dificil sau stresant doar daca tu il vei privi in acest fel. Ia situatia ca atare si nu dramatiza lucrurile pentru ca de la atitudine pleaca totul. Ai doua variante: fie te vei plange incontinuu de situatie si vei numara zilele pana cand bucataria va fi gata, fie vei vedea totul ca pe un experiment, ce cu putina imaginatie, ar putea fi chiar foarte placut.
foto: homeandgardenchat.com
VIDEO! Vara asta se poarta albul!... VIDEO! Jocul "Pokemon White and Black", un vis implinit...