Reteta de garnitura pentru carnea la gratar: salata de cartofi cu vinegreta

O reteta care merge de minune la orice gratar sau picnic este o salata simpla si racoroasa de cartofi. Poate fi facuta cu o zi inainte, pentru a se patrunde bine aromele si tinuta la frigider pana in momentul servirii.

Ingrediente:

- sare mare si piper;

- doua kilograme cartofi noi, spalati bine si taiati in bucati de un centimentru grosime;

- ½ cana otet de vin alb;

- 4 cepe, taiate pestisori;

- ½ cana ulei de masline.

Preparare:

1. Fierbe cartofii la aburi pana cand sunt moi, cam 10-15 minute.

2. Intre timp, amesteca otetul si ceapa intr-un bol mare, asezoneaza cu sare si piper. Adauga apoi cartofii in vinegreta, cat sunt inca fierbinti. Amesteca bine si apoi lasa sa se raceasca. La final pune si uleiul, sarea si piperul. Da la frigider peste noapte.

Foto: eatmytortes.com

Ultimele știri