- un kg cartofi;
- o jumatate de cana de capere mici;
- o cana de masline negre;
- o lingura frunze de cimbru;
- putin rozmarin;
- 6 linguri ulei de masline;
- o lingura de otet de vin alb.
Preparare:
Incalzeste cuptorul la 240 de grade sau treapta 9. Fierbe cartofii pana devin usor fragezi, cam 12 minute. Scurge-i de apa, taie-i in doua, apoi pune-i intr-un bol. Adauga caperele, maslinele si ierburile aromate, o mare parte din ulei, sare si piper. Amesteca bine.
Pune intr-o tava hartie de copt si asaza cartofii intr-un singur strat. Amesteca otetul cu uleiul ramas, stropeste cartofii si tine-i la cuptor pana devin aurii, cam 30 de minute.
Foto: choosy-beggars.com
VIDEO! Cursuri pentru copiii romani exploratori... Reteta de post: primavera verde - salata calda italiana...