Ingrediente (4 portii):
- o ceapa mare alba, tocata;
- trei cani de supa clara de legume;
- doua linguri de ghimbir ras;
- 3 catei de usturoi, tocati;
- o lingurita de pudra de curry;
- trei morcovi taiati rondele;
- un cartof dulce, taiat in cubulete;
- 200 ml de lapte de cocos;
- sare, piper.
Preparare:
Tocati ceapa marunt si lasati-o sa stea apoi pentru cateva minute, neatinsa. Puneti apoi o lingura din supa clara de legume intr-o oala apoi adaugati ceapa si amestecati, calind-o la foc mediu.
Dupa cateva minute adaugati ghimbirul si usturoiul si amestecati inca doua minute. Dupa aceea adaugati si praful de curry.
In acest moment se pun si restul de supa, morcovii si cartoful dulce si se lasa la foc mic pentru 15 minute, cu capacul acoperit.
Se adauga laptele de cocos dupa acest interval, amestecati un pic, apoi introduceti blenderul de mana si mixati bine ingredientele. La final adaugati sare si piper dupa gust. Pofta buna!