- 3 catei de usturoi, tocati,
- o legatura de patrunjel
- o legatura coriandru
- 1 ardei iute,
- 2 linguri de faina
- 3 lingurite de bicarbonat de sodiu
- o lingurita de chimion
- o lingurita seminte de coriandru
- 1 litru de ulei vegetal
- sare si piper.
Mod de preparare:
1. Intr-un vas, puneti nautul si turnati apa pana se acopera boabele de naut, cu cel putin doi centimetrii deasupra si se lasa o noapte in apa.
2. Dimineata scurgeti apa si puteti incepe prepararea acestei retete.
3. Puneti intr-un blender boabele de naut si le macinati pana se transforma intr-o pasta omogena.
4. Dupa ce s-a ati terminat de tocat boabele de naut turnati pasta rezultata intr-un vas.
5. Adaugati apoi patrunjelul, coriandru, ardeiul iute, usturoiul si o lingura doua din pasta de naut.
6. Omogenizati bine toate ingredientele, dupa care le turnati peste pasta de naut ramasa in vas.
7. Adaugati si faina, chimionul, semintele de coriandru, bicarbonatul de sodiu iar in final, sare si piper. Amestecati bine pentru a se integra ingredientele in compozitie.
8. Puneti o cratita pe foc in care turnati uleiul si potriviti aragazul la foc mediu.
9. Faceti din compozitia rezultata mai multe bile pe care le asezati pe o tava. Dupa ce ati terminat de facut bilele de Falafel, le puneti la prajit una cate una cu ajutorul unei linguri si le mai amestecati din cand in cand.
10. Le tineti la prajit in jur de doua minute pana devin galben maronii.Dupa ce s-au prajit le scoateti pe o tava la scurs. Se repata procesul pana se terminati toata compozitia.
Puteti sa serviti chiftelele rezultate in paine arabeasca impreuna cu tahini, humus si salata de rosii cu patrunjel, sau le puteti servi ca atare, alaturi de orice alta garnitura preferata de voi.
Pofta buna!
Sursa: Intact News
Foto: www.ifood.tv