Ingrediente:
- 500 grame dovlecei, spalati si feliati subtire;
- o ceapa galbena de marime medie, taiata fin;
- doua linguri sare de mare;
- doua cani otet de mere;
- o cana de zahar;
- o lingurita si jumatate de mustar uscat;
- o lingurita si jumatate de seminte de mustar sfaramate;
- o lingurita de praf de curcuma.
Preparare:
1. Amesteca intr-un bol feliile de dovlecel cu ceapa taiata marunt. Adauga sare si amesteca bine. Adauga cateva cuburi de gheata si apa rece cat sa le acopere, amestecand pana cand sarea se dizolva. Lasa sa stea o ora la temperatura camerei, pana cand dovleceii sunt moi si sarati.
2. Scurge apoi dovleceii si ceapa, uscandu-le usor cu un prosop de bucatarie. Clateste bine bolul in care au stat, apoi pune feliile inapoi in el.
3. Intr-un ibric amesteca otetul, zaharul, mustarul uscat, semintele de mustar si curcuma si fierbe amestecul la foc mediu, timp de 3 minute. Ia de pe foc si lasa-l sa se raceasca putin, cat sa il poti atinge fara sa te frigi.
4. Toarna otetul peste dovleceii cu ceapa, amestecand bine. Transfera totul in borcane si inchide-le bine. Tine-le la frigider doua zile inainte de a servi. Vor rezista in jur de 3 luni la rece.
Foto: thepauperedchef.com
Fenomen ingrijorator: dependenta mamicilor de internet... Reteta de cina: piept de pui cu prosciutto si salvie in sos de vin...