Antena Căutare

Reteta: Focaccia aromata cu rozmarin

Focaccia este o paine plata originara din Italia aromata cu diferite ierburi si ulei de masline. Se prepara destul de usor, aproximativ la fel ca si un aluat de pizza, doar ca toppingul difera.

Ingrediente









Mod de preparare

1. Se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar, una de faina si 150 ml de apa calduta. Se acopera cu un prosop de bucatarie, se lasa sa stea 5 minute la caldura dupa care se amesteca cu faina, uleiul de masline si laptele. Se formeaza un aluat elastic putin mai moale decat aluatul de pizza, se framanta 10 minute si se lasa la dospit cel putin 30 de minute.

2. Se intinde aluatul cu mana ( neaparat cu mana si nu cu facaletul ! ) intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa sa mai creasca 10 minute. Dupa ce a crescut putin se fac niste gauri pe toata suprafata aluatului cu ajutorul degetelor, se stropeste cu ulei de masline si se presara cu oregano, busuioc si rozmarin (sarea am adaugat-o la sfarsit dupa ce am scos Focaccia din cuptor dar se poate adauga si inainte ).

3. Se pune in cuptorul preincalzit si se lasa aproximativ 30 de minute (in functie de cuptorul fiecaruia) la foc mediu pana se rumeneste la suprafata. Aroma condimentelor este incredibila, in special cea a rozmarinului... daca v-am convins sa pregatiti o Focaccia Home made va rog sa nu renuntati la rozmarin, are un rol destul de important in aceasta reteta.

Citeste mai multe retete interesante pe Good Food!

Tratament facial pentru hidratare, oxigenare si revitalizare... Vezi care sunt cele mai sigure joburi pe timp de criza!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x