Ingrediente:
- cateii de la 1 capatana de usturoi, necuratati,
- 4 linguri ulei de masline extravirgin,
- plus extra pentru servit,
- 3 cepe, taiate in felii subtiri,
- 2 linguri frunze de cimbru proaspat,
- 12 felii de kaizer,
- 400g de linguine,
- 200g branza de capra tare,
- 1 mana de patrunjel tocat, pentru servit.
Preparare:
1. Se incalzeste cuptorul la 200° C/gaz 6. Se pun cateii de usturoi intr-o folie de aluminiu, impreuna cu o lingura de ulei. Se strange folia, dar nu prea tare. Se asaza intr-o tava si se lasa 20 de minute in cuptor pana se inmoaie. Intre timp, se incalzesc doua linguri de ulei si se prajeste ceapa pana cand se caramelizeaza, aproximativ 15 minute. In ultimele 5 minute se adauga cimbrul.
2. In alta tigaie se prajeste kaizerul, fara a adauga ulei, pana devine auriu si crocant, apoi se da deoparte. Se fierb pastele. Se scot cateii de usturoi din coaja, se adauga peste ceapa, se adauga si restul de ulei si se amesteca.
Se scurg pastele, se rastoarna si ele peste ceapa si se adauga un strop din apa in care au fiert. Se faramiteaza branza deasupra si se amesteca usor. Se asezoneaza cu sare si piper si se rastoarna in farfurii. Se presara patrunjel, se stropeste cu ulei si se asaza deasupra feliile de kaizer.
Citeste si Good Food Romania!
Cum sa inveti copilul sa respecte regulile... VIDEO! Reteta: desert cu fructe de padure...