Antena Căutare

Reteta: Pateuri cu mascarpone si sparanghel

Contopind tulpinile cu sosul custard, vei avea aroma de sparanghel la fiecare inghititura.

Ingrediente:



Articolul continuă după reclamă





Preparare:

1. Se incalzeste cuptorul la 200ºC. Se ruleaza aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se taie in 12 bucati in forma de patrat. Se pun bucatile pe niste forme de briose si, cu ajutorul unei linguri, se asaza in fiecare margine. Apoi se coc timp de 25 de minute pana se umfla si devin aurii. Nu va faceti griji daca aluatul se umfla si devine pufos.

2. Intre timp, se curata sparanghelul si se taie tulpina separat de varfuri. Se da un vas mare cu apa in clocot, se fierb tulpinile timp de 6 minute, dupa care se aduna si se pun intr-un bol cu apa rece. Cand s-au racit se scurg bine. Se fierb si varfurile separat timp de 3 minute si se pun intr-un bol cu apa rece. Se pun tulpinile, sosul mascarpone si ouale intr-un bol mic, se asezoneaza cu sare si piper, apoi se mixeaza bine pana rezulta un sos verde custard.

3. Se foloseste o lingura pentru a presa foitajul in forma si fiecare se umple cu sos custard. Se pune un varf de sparanghel in fiecare forma si deasupra se presara branza de capra. Se mai baga timp de 10-15 minute la cuptor pana ce sosul se umfla si se asaza. Se lasa la racit inainte de a le scoate din forme.

Nutritie: 316 kcal, 8g proteine, 16g carbohidrati, 25g grasi

Sursa: Good Food

VIDEO! Noile aventuri ale strumfilor, de acum si pe ecrane... VIDEO! Gemenii dansatori...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x