Antena Căutare

Reteta pentru gratar: pui toscan cu rozmarin si lamaie

Atunci cand frigi puiul cu un strop de suc de lamaie, va avea un gust usor astringent. Pentru marinata, daca pui intai crenguta de rozmarin in apa fierbinte, gustul i se va intensifica. Martha Stewart iti propune o reteta savuroasa, ideala pentru gratar.

Ingrediente:

- doua linguri de rozmarin tocat fin sau o lingura de rezmarin uscat;

- ¼ cana de ulei de masline;

- doi catei de usturoi;

- sare si piper;

- un pui, taiat in 8 sau 10 bucati;

- ¼ cana suc proaspat de lamaie.

Preparare:

1. Incalzeste grillul la temperatura medie. Intr-un bol amesteca 1/3 cana apa si pune crenguta de rozmarin la fiert. Ia de pe foc, acopera si lasa sa se infuzeze 5 minute. Transfera totul intr-un blender. Adauga ulei si usturoi, asezoneaza cu sare si piper. Fa un piure fin. Apoi lasa sa se raceasca.

2. Acopera puiul in uleiul de rozmarin, apoi lasa-l la marinat cam 15 minute la temperatuta camerei sau chiar peste noapte in frigider, intorcand carnea din cand in cand.

3. Scoate puiul din marinata si pune-l pe grill. Arunca marinata. Frige-l, stropindu-l mereu cu suc de lamaie si invartindu-l de pe o parte pe alta pentru a nu-l arde, pana cand este bine patruns (cam 20-30 de minute). Merge de minune cu dovlecei la gratar. Pofta buna!

Foto: jennsfoodjourney.com

Cum decorezi o masa pentru desert... 12 tehnici ca sa iti faci copilul mai mare sa astepte cu nerabdare bebelusul in familie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x