- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente:
- doua linguri de rozmarin tocat fin sau o lingura de rezmarin uscat;
- ¼ cana de ulei de masline;
- doi catei de usturoi;
- sare si piper;
- un pui, taiat in 8 sau 10 bucati;
- ¼ cana suc proaspat de lamaie.
Preparare:
1. Incalzeste grillul la temperatura medie. Intr-un bol amesteca 1/3 cana apa si pune crenguta de rozmarin la fiert. Ia de pe foc, acopera si lasa sa se infuzeze 5 minute. Transfera totul intr-un blender. Adauga ulei si usturoi, asezoneaza cu sare si piper. Fa un piure fin. Apoi lasa sa se raceasca.
2. Acopera puiul in uleiul de rozmarin, apoi lasa-l la marinat cam 15 minute la temperatuta camerei sau chiar peste noapte in frigider, intorcand carnea din cand in cand.
3. Scoate puiul din marinata si pune-l pe grill. Arunca marinata. Frige-l, stropindu-l mereu cu suc de lamaie si invartindu-l de pe o parte pe alta pentru a nu-l arde, pana cand este bine patruns (cam 20-30 de minute). Merge de minune cu dovlecei la gratar. Pofta buna!
Foto: jennsfoodjourney.com
Cum decorezi o masa pentru desert... 12 tehnici ca sa iti faci copilul mai mare sa astepte cu nerabdare bebelusul in familie...