6 felii de bacon afumat, tocate
8 piepti de pui dezosati, fara piele
2 catei de usturoi, taiati fin
1 legatura de ceapa verde, taiata grosier
300ml apa fierbinte
250g de mazare congelata
1 salata verde, rupta in fasii mari
2 linguri de smantana grasa
Mod de preparare:
• 1. Intr-o tigaie mare, se prajeste baconul la foc mediu, timp de 3 minute, pana se rumeneste. Se transfera baconul intr-un vas mic, lasand grasimea in tigaie. Se adauga in tigaie puiul si se rumeneste timp de 4 minute pe fiecare parte.
• 2. Se impinge puiul intr-o parte a tigaii si se adauga usturoiul si ceapa; se prajesc 30 de secunde, pana cand bucatile de ceapa capata o culoare verde-intens. Se adauga apa fierbinte, se pune la loc in tigaie baconul, se acopera si se fierbe 15 minute.
• 3. Se mareste flacara de la aragaz. Se adauga mazarea si salata in sos si se mai tine tigaia pe foc, acoperita, inca 4 minute, ca sa se inmoaie mazarea. Se verifica daca puiul este copt suficient. Se adauga amestecand smantana chiar inainte de a servi.
Citeste si Good Food!