1 ardei rosu, feliat
1 ceapa, curatata, taiata in jumatate si feliata
ulei de masline
2 linguri mustar de Dijon
100g de branza Gruyère, rasa
4-5 rosii, feliate fin
1 mana de masline negre fara samburi, taiate in jumatate
1 mana mica frunze de busuioc
Pentru aluat:
200g de faina
100g de unt, direct din frigider
50g de Grana Padano, ras fin
1 ou
Mod de preparare:
1. Pentru aluat, se mixeaza faina si untul intr-un robot de bucatarie pana cand seamana cu firimiturile de paine. Se adauga amestecand Grana Padano, apoi oul, pana se formeaza un aluat. Se impacheteaza in folie de plastic si se da la rece 20 de minute.
2. Pentru umplutura, se prajesc ardeiul si ceapa intr-o lingura ulei de masline pana cand se inmoaie foarte mult, aproximativ 15 minute, apoi se asezoneaza.
3. Se incinge cuptorul la 190º C/gaz 5. Se intinde aluatul cu sucitorul pana cand are o grosime de 3-4mm. Se asaza aluatul intr-o tava de tarta, cu diametrul de aproximativ 23cm, putin adanca, si se coace orb aproximativ 10 minute, doar cu hartie de copt si boabe de fasole deasupra. Se indeparteaza hartia si boabele de fasole si se coace inca 5minute.
4. Se lasa putin la racit, se intinde peste aluat mustarul si se presara branza Gruyère. Se asaza deasupra amestecul de ardei si ceapa, apoi un strat de felii de rosie si maslinele. Se asezoneaza foarte bine si se pune iarasi la cuptor pentru 15-20 de minute pana cand rosiile sunt moi si aluatul este facut in interior si crocant. Se imprastie deasupra busuioc inainte de a servi.
Foto: Good Food