4 fileuri de piept de pui
2 linguri ulei de masline
4 felii de sunca afumata
2 avocado
4 chifle ciabatta, injumatatite
4 felii fine din branza preferata
4 maini pline de spanac tanar
maioneza, pentru servit (optional)
Amestec cajun
1 lingura chimen macinat
1 lingura seminte de coriandru macinate
1 lingura boia de ardei dulce
Mod de preparare:
1. Se amesteca ingredientele pentru asezonare si se adauga o portie consistenta de piper negru proaspat macinat si un praf de sare. Se incinge bine cuptorul. Pe un blat de lucru, se bate usor fileul de pui pentru a se aplatiza, se unge cu ulei, apoi se tavaleste prin amestecul de condimente pentru a se acoperi complet si uniform.
2. Se incinge restul uleiului intr-o tigaie mare, se prajeste puiul 5 minute pe fiecare parte, pana e patruns, se trage tot intr-o parte a tigaii si se adauga sunca, care se prajeste, de asemenea, cateva minute.
3. In timp ce se prajeste puiul, se injumatatesc fructele de avocado, se scot samburii, se curata si se feliaza. Se prajeste pe toaster partea taiata a chiflelor. Se asaza cate o felie de branza pe fiecare capac de chifla si se dau la cuptor, pana se topeste branza.
4. Pentru a asambla burgerii, se ung celelalte 4 jumatati de chifla cu maioneza, daca folositi, se pun frunze de spanac deasupra, apoi cate o felie de bacon prajit. Pentru a fixa feliile de avocado, se feliaza pieptul de pui si se asaza felii alternative de avocado si de pui. Se acopera cu jumatatile de ciabatta cu branza, se apasa usor si se servesc.
Citeste si alte retete interesante numai pe Good Food!
Trucuri de frumusete: Retete naturale pentru un ten perfect... Cum sa cheltuiesti mai putini bani cand mergi cu cei mici la cumparaturi...