2 linguri ulei de masline
1 ceapa, tocata
3 catei de usturoi, tocati fin
2 conserve de 400g de rosii tocate
50g seminte de pin, tocate grosier
400g de spanac proaspat
1 varf de cutit de nucsoara rasa
350g de tofu cremos
300g foi de lasagna proaspete
4 linguri de pesmet facut in casa
Mod de preparare:
1. Se incinge jumatate din cantitatea de ulei intr-o tigaie, se adauga ceapa si o treime din usturoi si se prajesc 4 minute, pana ce s-au inmuiat. Se toarna rosiile, se adauga sare si piper si se aduce la fierbere. Se scade focul si se fierbe 10 minute pana ce sosul se ingroasa.
2. Se incinge intr-o tigaie jumatate din cantitatea de ulei ramasa si se caleste inca o treime din usturoi 1 minut, apoi se adauga jumatate din nsemintele de pin si spanacul. Dupa ce s-a inmuiat spanacul, se scurge zeama in exces. Se mixeaza tofu intr-un robot de bucatarie sau cu un blender pana devine fin, apoi se amesteca in spanacul din tigaie; se adauga nucsoara si un pic de piper. Se ia de pe foc; se lasa la racit usor
3. Se incinge cuptorul la 200° C/ gaz 6. Se toarna jumatate din sosul de rosii intr-un vas cu dimensiunile 20 x 30cm. Se imparte amestecul de spanac pe foile de lasagna, se ruleaza si se pun in vas peste sosul de rosii. Se toarna restul de sos deasupra. Se da vasul la cuptor 30 de minute.
4. Se amesteca pesmetul, usturoiul si semintele de pin ramase. Se presara peste rulourile din vas, se stropeste cu uleiul ramas si se coace timp de 10 minute, pana ce pesmetul devine auriu.
Citeste si alte retete interesante numai pe Good Food!